Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županovo pismo učenicima na početku nove školske godine

Posted On Nedjelja, 05 rujna 2021 15:09

Povodom početka nove školske godine, župan Božidar Longin uputio je tradicionalno pismo učenicima.

„Drage učenice i učenici,

na početku smo još jedne školske godine.

Prošle dvije bile su vrlo teške i za vas, i za vaše učitelje, i za vaše roditelje. Prvi put svijet se našao u situaciji da je jednostavno morao stati. Pred svima nama pojavio se izazov kako dalje živjeti. Svima je bilo teško, osobito onima koji rade u zdravstvenom sustavu, no čini mi se da je baš vama, djeci i mladima, vjerojatno bilo najteže. Vi se imate potrebu družiti sa svojim vršnjacima, u fazi ste kad vam prijatelji znače najviše na svijetu, a bili ste prisiljeni veliki dio vremena viđati ih samo preko ekrana.

Online škola donekle je uspjela održati kontinuitet vašeg školovanja, no siguran sam da ćete se ipak složiti kako je samo nastava uživo, u učionici, ona prava i najbolja nastava.

Baš stoga jako sam sretan što su epidemiološke mjere dopustile da se ove školske godine vratite u svoje učionice, gledate i slušate svoje učitelje i profesore uživo, družite se sa svojim kolegama i prijateljima i u punom smislu živite ono od kolijevke do groba najljepše đačko doba. Znam, sada mi ne vjerujete i mislite u sebi kako su najbolji dio školovanja ipak školski praznici, no kada odrastete, shvatit ćete koliko je istine u toj staroj narodnoj izreci. 

Zato vas pozivam da budete mudri i iskoristite vrijeme školovanja na najbolji mogući način. Poslušajte svoje učitelje i profesore, istražujte, propitkujte ih, uvijek tražite više, ne ustručavajte se biti znatiželjni.

2021. godina proglašena je godinom čitanja u Hrvatskoj stoga što više čitajte jer čitanje, osim što vam donosi informacije, potiče maštu i bogati vaš rječnik, uči vas gramatici i pravopisu i otvara vam mnoge nove svjetove.

Zadaća nas odraslih jest uložiti što više u vaše obrazovanje, jer to je ulog u budućnost, a vaša je zadaća biti prije svega biti pošteni, odgovorni i marljivi pojedinci koji će usvojiti što više znanja i vještina, ali i prave moralne vrijednosti, i s takvom prtljagom nastaviti svoj put u svijet odraslih.

Svima vama, osobito prvašićima koji prvi put ulaze u školske klupe, ali i svim vašim učiteljima i profesorima želim uspješnu, zabavnu i veseljem ispunjenu školsku godinu 2021./2022. Sretno!“, poručio je župan Longin.

 

ŽUPANOVO PISMO UČENICIMA

Pročitano 624 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA