Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan općine Ražanac: Mirku Miočiću posthumno nagrada za životno djelo

Posted On Petak, 01 listopada 2021 17:10
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Ražanac Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Ražanac

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Ražanac i blagdan nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija. U ime Općinskog vijeća okupljene je pozdravio predsjednik Petar Miočić, da bi potom općinski načelnik Damir Jordan dao osvrt na projekte koji se trenutno provode na području općine ili su u pripremnoj fazi.

Župan Božidar Longin, koji je na svečanoj sjednici bio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, pohvalio je aktivnosti općinske uprave i naglasio da je Županija, kao i uvijek, pomagala u aktivnostima, bilo izravnom financijskom pomoći ili putem svojih ustanova i razvojnih agencija.

„Suradnja se i dalje pokazuje kao najvažniji način za provedbu kvalitetnih razvojnih projekata. Jedan od onih projekata na kojem zajednički radimo svakako je Aglomeracija Karinskog i Novigradskog mora te Podvelebitskog kanala, koji je jedan od strateških projekata ne samo za vašu općinu, već i za čitavu županiju. Na tome se sustavno radi, izrađena je studijska dokumentacija i idemo korak po korak u realizaciju tog projekta, svjesni da je izgradnja vodovoda i odvodnje ključ za podizanje kvalitete života, ali i za dodatan razvoj turizma“, poručio je župan Longin.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja, a nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena pok. Mirku Miočiću, najpoznatijem hrvatskom kvizomanu, zbog iznimnog doprinosa u promicanju i promidžbi Rtine i Općine Ražanac. Nagradu je preuzeo Mirkov brat Marjan Miočić koji je tom prilikom najavio da će obitelj donirati 50 knjiga iz bogatog fondusa Mirka Miočića mjesnoj Knjižnici Jurja Barakovića.

Pročitano 96 puta

Zadnje objave

listopada 16, 2021

NAJAVA 3. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

3. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 22. listopada…
Zajednička fotografija u Domu Zadarske županije
listopada 13, 2021

Primanje u Domu županije za srebrne jediličarke i atletičara Gašpara

Župan Božidar Longin u Domu Zadarske županije primio je jedriličarke Eniju Ninčević i…
listopada 06, 2021

„Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji u 2021. godini

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja…
listopada 05, 2021

Županova čestitka povodom Svjetskog dana učitelja

U povodu Svjetskog dana učitelja, župan Božidar Longin uputio je pismo učiteljicama i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA