Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Šime Vicković zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hrvatske zajednice županija

Posted On Utorak, 09 studenoga 2021 14:19

Nakon nedavno održane izborne Skupštine Hrvatske zajednice županija na kojoj je za predsjednika izabran župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, konstituiran je i Nadzorni odbor, a za predsjednika je izabran zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement.

Nadzorni odbor Hrvatske zajednice županija konstituiran je u utorak 9. studenog u Virovitici, a članovi su: Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Šime Vicković, zamjenik župana Zadarske županije i Ratimir Ljubić, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Marijo Klement, a za zamjenika predsjednika Šime Vicković. Sjednicu Nadzornog odbora otvorio je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović koji je pozdravio prisutne.

Prema Statutu Hrvatske zajednice županija, zadaće Nadzornog odbora uključuju kontrolu provođenja općih akata i odluka tijela zajednice te zakonitog, odgovornog i gospodarski svrsishodnog raspolaganja materijalnim i financijskim sredstvima.

Novi predsjednik Nadzornog odbora i svi članovi upoznati su s aktivnostima Zajednice do kraja godine. Kako je prošli Nadzorni odbor već pregledao financijska izvješća za 2020. godinu te ih odobrio, dogovoreno je da nova sjednica Nadzornog odbora, sa svim potrebnim izvješćima bude održana u proljeće 2022. godine. U međuvremenu je Nadzornom odboru prezentirano privremeno izvješće o radu u 2021. godini s aktivnostima do kraja godine.

„Uvažavanje političkih različitosti i konstantan zajednički rad na promicanju interesa lokalne i regionalne samouprave ključ su održavanja kontinuiteta postojanja Zajednice, a sada već brojimo 18 godina. Aktivni smo u zakonskim pitanjima, projektima i suradnji kako bi što pozitivnije utjecali na život u lokalnoj zajednici. Vjerujemo u bottom-up pristup i činjenicu da promjene dolaze odozdo prema gore i one mogu imati golemi odjek na nacionalnoj, ali i europskoj razini“, istaknuo je Klement.

Okupljeni članovi Nadzornog odbora raspravljali su o budućim planiranim programskim aktivnostima Zajednice kao i o planovima aktivnostima koje su provele i planiraju provesti  stručne radne skupine imenovane unutar Hrvatske zajednice županija.

Do kraja godine u planu je sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija 25. studenog u Slavonskom Brodu te Skupština 7. prosinca u Zagrebu. U prosincu se očekuje i proglašenje rezultata natječaja za udruge „Žuta točka“ za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj.

Pročitano 99 puta

Zadnje objave

studenoga 26, 2021

NAJAVA 4. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

4. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 3. prosinca (petak)…
studenoga 16, 2021

NAJAVA 5. sjednice Kolegija župana Zadarske županije

5. sjednica Kolegija župana održat će se dana 17. studenoga (srijeda) 2021. godine u…
studenoga 15, 2021

Županova čestitka nogometašima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Povodom velikog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije i plasmana na Svjetsko…
studenoga 09, 2021

„JOINT CROSS BORDER TRAINING” – Edukativna međugranična radionica - Sastanak prekogranične suradnje Italija- Hrvatska

Zadarska županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA