Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan redovni sastanak župana s načelnicima: Pred nama je prilika generacije sa sredstvima iz EU

Posted On Petak, 12 studenoga 2021 20:11
U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održan je redovni radni sastanak župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održan je redovni radni sastanak župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima

U Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku održan je redovni radni sastanak župana Božidara Longina s gradonačelnicima i načelnicima jedinica lokalne samouprave iz Zadarske županije. Razgovaralo se o brojnim aktualnim temama, od epidemiološke situacije uzrokovanom pandemijom koronavirusne bolesti i uvođenju novih mjera, donošenju prostornih planova, novog Zakona o proračunu, izgradnji županijskog skloništa za napuštene životinje, do tema iz resora zdravstva i socijalne skrbi poput provedbe programa pomoći u kući osobama starijim od 65 godina te organizacije primarne zdravstvene zaštite po JLS-ima.

Uz župana Longina, na raspolaganju čelnicima općina i gradova bili su i zamjenik Šime Vicković te resorni pročelnici. Poseban naglasak stavljen je i na novu financijsku omotnicu iz EU fondova za koju se priprema niz razvojnih projekata na području Zadarske županije. Novost je da će se u idućem programskom razdoblju financirati i izgradnja školskih objekata s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave i cjelodnevnog boravka u školi.

“Problematika rada škola u dvije smjene te cjelodnevni boravak u školi, s promjenom strukture rada samih osnovnoškolskih ustanova je nešto što se želi riješiti ili uspostaviti sredstvima koja stoje na raspolaganju. Radi se o iznosu od oko 5 milijardi kuna koja su na raspolaganju za predškolski odgoj, osnovnoškolsko i srednjoškolsko gimnazijsko obrazovanje. Zadarska županija priprema niz projekata za ulaganje u osnovnoškolsku obrazovnu infrastrukturu”, najavio je resorni pročelnik Ivan Šimunić.

„Pred nama je prilika generacije, a to je novac koji nam je na raspolaganju u novoj financijskoj omotnici Europske unije. Moramo nastaviti pripremati projekte kako bismo što prije osigurali sredstva, a posebno me veseli da će se iz EU fondova financirati izgradnja škola i vrtića. Imamo niz projekata koji su u izradi, a još mnoge u pripremi. Važno je što prije ishoditi građevinske dozvole i što prije se prijaviti i iskoristiti ovu veliku priliku“, nadovezao se župan Longin.

Novost je i početak gradnje pristupnog puta prema budućem skloništu za napuštene životinje, odnosno novom azilu za pse.

„To nije mali problem i moramo ozbiljno pristupiti njegovu rješavanju. Početkom mjeseca počeli su radovi na pristupnoj cesti prema budućem skloništu, a Županija je dosad u projekt uložila 570.000 kuna. Sve općine i gradovi obvezni su sudjelovati u tome projektu, s obzirom na zakonsku obvezu zbrinjavanja životinja na svom području. U međuvremenu smo zatražili pomoć Ministarstva poljoprivrede, odnosno mogućnost da dobijemo dio sredstava preko EU fondova. Preostali iznos ćemo raspodijeliti na općine, gradove i Županiju, tako da što prije krenemo u njegovu izgradnju“, najavio je župan Longin.

 

Škara pozvao da se izbjegne masovno okupljanje u Škabrnji

Ivan Škara, načelnik Općine Škabrnja pozvao je da se dani sjećanja na žrtvu Škabrnje i Vukovara obilježe dostojanstveno, ali uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

„Apeliramo i pozivamo sve da sjećanje na žrtvu obilježe prvenstveno u svojoj lokalnoj zajednici, u svojim ulicama i domovima, kako bi se izbjeglo masovno okupljanje u Škabrnji. Svi znamo da će zasigurno ipak biti posjetitelja u Škabrnji, a mi ćemo se potruditi osigurati dovoljan broj maski i dezinficijensa te kontrolirati pridržavanje mjera“, kazao je Škara.   

Pročitano 463 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA