Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Odabrano novo vodstvo Radne skupine za odnose s javnošću

Posted On Srijeda, 01 prosinca 2021 11:31

Sjednica Radne skupine za odnose s javnošću Hrvatske zajednice županija održana je u utorak 30. studenog u prostorima Državne škole za javnu upravu.

Ovom prilikom je ravnatelj Državne škole za javnu upravu Rudolf Vujević prezentirao dosadašnju suradnju s Hrvatskom zajednicom županija, ali i aktivnosti planirane u nadolazećem razdoblju. Podsjećamo, Hrvatska zajednica županija i Državna škola za javnu upravo su potpisale 2018. godine Sporazum o suradnji kojemu je cilj dati okvir budućih aktivnosti usmjerenih na jačanje kapaciteta jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, uključujući aktivnosti stručnog usavršavanja dužnosnika i službenika sa svrhom doprinosa kontinuiranom unapređivanju njihovih kompetencija.

U nastavku sjednice održana je prezentacija analize županijskih demografskih mjera i mjera za poduzetnike koje je proveo portal zgradonacelnik.hr.  Neke županije u svojim su proračunima osigurale novac za poticaj mladim obiteljima za izgradnju/adaptaciju ili kupovinu nekretnina ili građevinski materijal za obnovu i izgradnju kuća, građevinsko zemljište te neuseljive obiteljske kuće i materijal za njihovu obnovu. Za pregled mjera po županijama kliknite na  POVEZNICU.  Osim demografskih mjera, županije pomažu poduzetnicima u njihovom poslovanju ili pokretanju biznisa, bez obzira je li riječ o subvencioniranju kamatnih stopa kredita (programi Hrvatske banke za obnovu i razvitak ili nekom programu županije), COVID mjerama ili razvoju turizma ili poljoprivrede. Za pregled poticaja kliknite na POVEZNICU.

Radna skupina raspravljala je i o provedbi Zakona o elektroničkim medijima, nastavno na nedavni sastanak s ravnateljem Agencije za elektroničke medije Josipom Popovcem.

Za novu voditeljicu Radne skupine izabrana je Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, a za njene zamjenike Vlatka Vučić-Marasović iz Zadarske županije i Bernardo Pahor iz Karlovačke županije. 

Pročitano 876 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA