Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Predstavljena virtualna izložba Maritimna kultura Zadarske županije u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti

Posted On Subota, 18 prosinca 2021 10:15

Virtualna izložba Maritimna kultura Zadarske županije u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za povijesne znanosti u Zadru, Zadarske županije, Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet i suradnji sa Odjelom za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, predstavljena je dana 17. prosinca 2021. u Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije.

Izložbu su predstavili: izv.prof.dr.sc. Tado Oršolić, upravitelj Zavoda za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zadru, Krešimir Laštro, dipl.iur, pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet, doc.dr.sc. Luka Grbić, pročelnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru i dr.sc. Ljiljana Peričin, pomoćnica pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet.

Kreiranje izložbe za cilj ima promociju zadarske maritimne kulture i upoznavanje šire javnosti s bogatom zadarskom tradicijom pomorstva. Institucije, tvrtke i partneri koji su svojim djelovanjem vezani za pomorstvo zadarskog kraja dali su na korištenje svoju građu za potrebe ove izložbe, a izabrana je ona vrsta građe koja na najbolji način predstavlja bogatstvo i značaj maritimne kulture za ovo područjeDigitalizacijom građe prikupljene za stvaranje izložbe željelo se postići trajno očuvanje bogate maritimne kulture zadarskog kraja, a i učiniti ju dostupnom javnosti s ciljem promocije i očuvanja za buduće naraštaje.

Autorice izložbe su dr.sc. Ljiljana Peričin (Zadarska županija) i Nikolina Peša Pavlović (Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru). Nositelji izložbe su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za povijesne znanosti u Zadru i Zadarska županija, Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet.

Izložba je dostupna na mrežnoj stranici Zadarske županije odnosno na linku https://www.zadarska-zupanija.hr/pomorstvo-izlozba/

Pročitano 578 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA