Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održana humanitarna akcija „Budi mi prijatelj“ u zadarskom azilu

Posted On Subota, 18 prosinca 2021 14:01

Župan Božidar Longin podržao je danas svojim dolaskom humanitarnu akciju "Budi mi prijatelj" koju je u zadarskom azilu organizirala Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Zadarske šapice u suradnji s partnerima.

Uz prikupljanje donacija za azil, cilj je bio da se u dnevnom programu psima iz skloništa pokloni ljubav i pažnja koju iščekuju i zaslužuju.

"Pas nije stvar koju možete vratiti, on je živo biće sa svim svojim potrebama i osjećajima i ne možete ga jednostavno ostaviti na cesti. Budimo odgovorni uvijek i u svemu, a osobito u odnosu prema drugima, bilo da je riječ o ljudima, bilo o životinjama"- rekao je župan Longin i zahvalio svim volonterima koji skrbe o azilu kao i svima koji dolaze prošetati pse i donose donacije.

„Zadarska županija trudi se već određeni broj godina pružiti pomoć Zadarskom azilu i u tom smislu pokrenuli smo projekt izgradnje vrlo suvremenog i izuzetno dobro opremljenog novog prostora u kojem će četveronožni prijatelji dobiti novo utočište“, rekao je župan Longin  i dodao  da na projektu novog skloništa za životinje Zadarska županija radi u suradnji s našim gradovima i općinama jer je njihova zakonska obveza skrb o napuštenim životinjama, te  da bi pristupna cesta do novog azila trebala biti gotova već do kraja ove godine. 

Današnji humanitarni događaj u zadarskom azilu uključio je edukativne i zabavne sadržaje namijenjene djeci i odraslima, a posjetitelje je uz Djeda Božićnjaka zabavljala i maskota Šapica.

U zadarskom azilu četiri volonterke u ovome trenutku brinu o 150 pasa, a na godišnjoj razini broj se penje na 350 pasa. Riječ je o psima od kojih svaki ima svoju priču, a svaki pas nakon ulaska u azil je cijepljen i kastriran. Za ove pse dnevno je potrebno i do 50 kg hrane.

„Osim ove subote, svatko može doći bilo koji drugi dan i iskoristi slobodno vrijeme za druženje s psima. Njima zaista znači druženje s ljudima, donacije i stvaranje prijateljskog odnosa. Također, želimo potaknuti  ljude da udome psa i osiguraju im novu životnu priču“- istaknula je jedna od volonterki.

Pročitano 1808 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA