Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu

Posted On Ponedjeljak, 10 siječnja 2022 18:20

U Centru kreativne industrije Zadar održana  je završna  konferencija projekta "Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu"  kojeg je provela Psihijatrijska bolnica Ugljan

Vrijednost projekta je 609.446,78 kuna, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”. Cilj projekta je unaprijediti znanja I vještine zdravstvenih djelatnika I zaposlenika Psihijatrijske bolnice Ugljan kako bi se promoviralo mentalno zdravlje te prevenirala ovisnost o alkoholu.

“Nadam se da je cilj ovog projekta ispunjen I da su djelatnici educirani kako bi svim ljudima kojima je potrebno liječenje ovisnosti od alkohola pomogli I unaprijedili njihovu budućnost. Zadarska županija uvijek će se brinuti o infrastrulturnim projektima, kao što je energetska obnova, a na vama je da se usavršavate kako bi svi vaši budući korisnici imali odgovarajuću zdravstvenu zaštitu I terapiju. Nalazimo se u vremenu koronakrize I  u protekle dvije godine na žalost povećan je broj onih koji su počeli više konzumirati alkohol. Mislim da smo na pravom putu da ovaj projekt u samoj implementaciji pokaže što ste naučili”, rekao je zamjenik župana Šime Vicković.

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan Mladen Mavar osvrnuo na više aspekata liječenja alkoholizma, kao i na samu povijest bolnice na Ugljanu.

Rekao je da se na Odjelu za liječenje ovisnosti o alkoholu u ovoj ustanovi trenutačno  liječi 28 pacijenata na muškom odjelu, kapacitiranom za 31 pacijenta. Na ženskom odjelu trenutačno se ne liječi ni jedna pacijentica.

„Alkoholizam je jedna od tvrdokornijih ovisnosti, a rezultati liječenja ne mogu biti sjajni kao u kirurgiji. Bolest nije vezana samo uz alkoholičare, već nastaju poremećaji u obitelji, na radnom mjestu, u socijalnim kontaktima“, rekao je uz ostavo Mavar.

Voditeljica projekta Danijela Stipanić Graf iz Psihijatrijske bolnice Ugljan je naglasila kako su ciljana skupina bili  zdravstveni djelatnici: liječnici, medicinske sestre i tehničari, psiholozi, socijalni radnici, radni terapeuti te da su  unatoč pandemiji uspjeli provesti kompletan projekt. 

Pročitano 318 puta

Zadnje objave

Svečanosti službenog otvaranja nazočili su i svi hrvatski župani
srpnja 27, 2022

Župan Longin na svečanom otvaranju Pelješkog mosta

Dugo vremena jedan projekt nije tako ujedinio Hrvatsku i učinio ponosnima njezine građane…
srpnja 21, 2022

Županija i ove godine dodijelila milijun kuna za ruralni razvoj: Naši su proizvođači napravili impresivan pomak u kvaliteti i marketinškoj prepoznatljivosti

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije i ove je godine…
srpnja 20, 2022

Osigurano 500 tisuća kuna za dodjelu potpora za povećanje konkurentnosti mikro poduzetnicima na području Zadarske županije

Zadarska županija nastavlja s poticanjem poslovne aktivnosti pa je objavila Javni poziv…
U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90 milijuna kuna
srpnja 07, 2022

Radovi u tijeku: Sali će dobiti proširenu luku vrijednu 90 milijuna kuna

U Salima na Dugom otoku u tijeku su radovi na dogradnji mjesne luke vrijedni preko 90…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA