Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Otvoren novi dječji vrtić Zlatna lučica

Posted On Petak, 14 siječnja 2022 23:30

U Sukošanu je svečano otvoren novi dječji vrtić Zlatna lučica, projekt je vrijedan oko 13 milijuna kuna,

Na 1.035 metara četvornih stotinjak mališana  u pet vrtićkih skupina , od jasličke pa do predškolske, moći će od sad u izvrsnim uvjetima provoditi svoje vrtićke dane, zajedno sa svojim tetama.

„Veliki je dan za naše mališane, njihove roditelje, tete i cijelu općinu. Prije 45 godina u Sukošanu je izrađen prvi dječji vrtić kojeg smo u međuvremenu obnovili. Zanimljiva je činjenica da je prije 45 godina ista tvrtka bila izvođač radova kao i ovog novog, tvrtka Lavčević iz Zadra. Bilo je dosta kalkulacija i razgovora prije pet godina da idemo u proširenje postojećeg vrtića. No, zaključili smo da idemo na novu lokaciju i gradimo novi, a postojeći zadržimo kako bi napokon zadovoljili sve potrebe roditelja, odnosno djece. Otvorenjem ovog vrtića dodatnih 60-70 djece koji su bili na čekanju napokon je dobilo svoje mjesto u vrtiću“ – rekao  je u prigodi otvorenja načelnika Sukošana, Ante Martinac.

 „Vrijednost ovog projekta će biti oko 13 milijuna kuna. Od toga iz europskih sredstava putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi, odnosno Ministarstva poljoprivrede i Fonda za regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, ćemo prikupiti skoro 10 milijuna kuna. To je jedna pohvala s naše strane Vladi koja prati naše projekte jer ovo je zaista jedan impozantan projekt. Ovaj je objekt će koštati skoro dva milijuna upravo zato što se radi o najosjetljivijim dobnim skupinama čiji uvjeti jednostavno nemaju kalkulacije, moraju biti na najvišim standardima“ – naglasio je načelnik.

 „Roditelji su oduševljeni, djeca su oduševljena, svi smo presretni. Inače, u svim ostalim područnim vrtićima sveukupno je oko 210 djece“ – kazala nam je ravnateljica vrtića, Milica Ćoso.

Na samom otvorenju nazočili su i državni tajnici Šime Mršić, Šime Erlić i Marija Pletikosa , te zamjenik župana Šime Vicković koji je uz ostalo rekao:

"Posebno me veseli da će se vrtićki objekti, kao i školske zgrade, moći financirati i kroz iduću financijsku omotnicu EU u čemu vidimo priliku za dodatan iskorak u modernizaciji infrastrukture, a sve kako bismo osigurali još bolje uvijete za odgoj i obrazovanje naših mladih".Dodao je kako je  svaka kuna uložena u izgradnju i rekonstrukciju vrtića dobro ulaganje u budućnost te kako se nada da će mali Sukošanci u ovom vrtiću provesti puno sretnih i veselih trenutaka sa svojim tetama.

Pročitano 66 puta

Zadnje objave

siječnja 06, 2022

Županova čestitka episkopu dalmatinskom povodom pravoslavnog Božića

U povodu pravoslavnog Božića koji se slavi u petak, 7. siječnja župan Božidar Longin…
siječnja 06, 2022

Župan Longin posjetio graničnu policiju: Sigurnost je brend Zadarske županije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Vicković u pratnji načelnika Policijske…
Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju
prosinca 23, 2021

Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju

Betlehemsko svjetlo mira i ove je godine stiglo u Zadarsku županiju. Mladi izviđači iz…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA