Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Plenković: Drago mi je da je Zadarska županija ostvarila sjajne rezultate

Posted On Petak, 21 siječnja 2022 21:01
Plenković je posjet Zadarskoj županiji zaključio sastankom u Domu Zadarske županije Plenković je posjet Zadarskoj županiji zaključio sastankom u Domu Zadarske županije

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjet Zadarskoj županiji zaključio je u Domu Zadarske županije gdje je održao radni sastanak s županom Longinom i gradonačelnikom Dukićem.

Uz ministre Olega Butkovića i Mariju Vučković, na sastanku je sudjelovalo i šest državnih tajnika.

„Otvorili smo niz važnih pitanja i zadovoljni smo rezultatima sastanka. Najvažnije je da imamo podršku Vlade za sve što smo zacrtali u proračunu i da naši projekti idu. Imamo 3,7 milijardi kuna aktivnih projekata na području naše županije i rekordnu zaposlenost zahvaljujući mjerama Vlade i našim lokalnim naporima. Predsjednik Vlade ima razumijevanja za svaki naš projekt, jedan smo tim i zato smo optimisti s razlogom. Imamo gotove projekte, znamo gdje idemo i znamo kako voditi ovu županiju“, poručio je župan Longin.

„Drago mi je da je Zadarska županija ostvarila sjajne rezultate u turističkoj sezoni. Ta činjenica uklapa se u podatke da je prosječna plaća u državi 7.333 kune, odnosno da je u našem mandatu narasla za 1691 kunu. Covid je pogodio ekonomiju, ali smo u toj krizi očuvali radna mjesta, a to je vidljivo i u Zadarskoj županiji koja bilježi rekordnu zaposlenost„ istaknuo je predsjednik Vlade nakon sastanka.

Prethodno je Plenković, u pratnji državnog tajnika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, u gradu Pagu dodijelio oznake Hrvatski otočni proizvod za 2020. i 2021. godinu.

„Ovo je sjajan primjer promocije gospodarstva, autohtonosti, kulinarstva, poljoprivrednih proizvoda, a što je pravi identitet hrvatskih otoka. Otoci spadaju u bogatstvo Hrvatske, a u pogledu turizma među najatraktivnijim su destinacijama“, kazao je tom prigodom Plenković koji je u pratnji župana Longina i gradonačelnika Fabijanića obišao pogone Paške sirane.

Posjet Zadarskoj županiji Plenković je započeo na Masleničkom mostu polaganjem vijenca kod spomen obilježja za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93. U pratnji izaslanstva Vlade RH i Zadarske županije bio je i general Ante Gotovina.

Pročitano 793 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA