Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kroz projekt „Ispunite svoju zlatnu dob“ zaposleno 6 socijalnih asistenata i nabavljena 3 hibridna vozila

Posted On Utorak, 15 veljače 2022 14:28
Zajednička fotografija partnera na projektu Ispunite svoju zlatnu dob Zajednička fotografija partnera na projektu Ispunite svoju zlatnu dob

Svečano potpisivanje ugovora i primopredaja vozila u sklopu projekta Ispunite svoju zlatnu dob održano je u ponedjeljak, 14. veljače 2022. godine, u Centru za razvoj i edukaciju u Poličniku. Provedbom spomenutog projekta unaprijedit će se socijalne usluge za pripadnike ranjivih skupina na teritorijalnom obuhvatu urbane aglomeracije Zadar kroz zapošljavanje šest socijalnih asistenata i nabavu tri nova hibridna vozila.

Svečanosti su, uz ostale, nazočili državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Pletikosa, župan Zadarske županije Božidar Longin, ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković i načelnik općine Poličnik Davor Lončar.

Župan Longin čestitao je prijavitelju i partnerima na odobrenom projektu koji donosi boljitak zajednici te je poručio kako se na području Zadarske županije trenutno provode projekti vrijedni preko 3,8 milijardi kuna, a istovremeno se otvara povijesna šansa s novom financijskom omotnicom vrijednom gotovo 25 milijardi eura.

„Znanja i kapacitete imamo, na nama je da prilike iskoristimo. Uvjeren sam da će naše stručne službe u Županiji, naše razvojne agencije, kao i naši gradovi i općine imati pripremljene projekte kako bismo uspješno povukli spomenuta sredstva“, poručio je župan.

„Projekt Ispunite svoju zlatnu dob donosi višestruku korist zajednici – omogućio je zapošljavanje osoba koje će bit pomoć i podrška onima kojima je pomoć najpotrebitija – starijim osobama i osobama s invaliditetom. Isto tako angažirani su i gospodarski subjekti – kroz nabavu automobila i usluge edukacije i organizacije događanja kao što su sportski susreti i kreativne radionice“, kazala je ravnateljica Agencije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković, a važnost projekta za zajednicu istaknuo je i načelnik Lončar dodavši da je preko njega zaposleno 6 socijalnih asistenata koji će osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi pružati usluge u njihovim svakodnevnim obvezama, a u pružanju usluga na raspolaganju su im i 3 hibridna vozila koja su također nabavljena kroz projekt.

Voditelj projekta Ante Mikulić, savjetnik u Agenciji ZADRA NOVA predstavio je projekt kroz koji će se održati i radionice raznih sadržaja s ciljem socijalizacije ciljnih skupina i izrade kreativnih i umjetničkih radova. Ugroženim ciljnim skupinama na projektu biti će dostupan psihoterapeut i fizioterapeut što će doprinijeti razvoju mentalnih i fizičkih mogućnosti kod korisnika. Nabavljena je računalna oprema i namještaj za opremanje prostorija kod svih partnera u kojima će se navedene radionice održavati.      

Osim Općine Poličnik, partneri na projektu su i Grad Nin, općine Zemunik Donji, Bibinje, Ražanac, Preko i Galovac te Udruga HVIDR-a Zadar i Lokalna akcijska grupa Mareta.

Projekt  ukupne vrijednosti 2.884.267,80 kuna financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a njegova provedba trajat će do veljače 2023. godine.

Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator, u suradnji s prijaviteljem, pripremila je i prijavila projekt te će sudjelovati i u njegovoj provedbi. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge pripreme i provedbe ne stvaraju financijski teret za prijavitelje i partnere. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 793 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA