Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zadarski vinari se prvi put organizirano predstavljaju u Zagrebu

Posted On Petak, 18 ožujka 2022 14:29

Udruga vinara Zadarske županije predstavit će ovaj vikend u Zagrebu vina regije koja u posljednje vrijeme privlači sve više pozornosti, o čemu svjedoči i čak 17 osvojenih odličja na posljednjem prestižnom Decanterovom ocjenjivanju vina.

Prvi je to organizirani zajednički nastup zadarskih vinara u hrvatskoj metropoli, a svoje potencijale predstavit će zagrebačkim vinoljupcima u subotu, 19. ožujka u novom klubu Peti Kupe (Trnjanska cesta 5, kraj dvorane Lisinski) uz potporu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije te Kluba zadarskih studenata u Zagrebu.

Ovaj novi prostor urbane kulture okupit će devet proizvođača vina iz zadarske regije - Kraljevske vinograde te vinarije Bora, Buljat, Fiolić, Karaba, Ker-Vin, Korlat (Badel 1862), MasVin i Škaulj.

Za potpuni gastronomski doživljaj bit će zadužen poznati zadarski kuhar Renato Kraljev koji će na licu mjesta pripremati delicije poput paškog baškotina sa skutom, kozicama i šparogama, mariniranih inćuna s artičokom ili sipe s kremom od slanutka.

Predstavljanje vinarija počinje u 13 sati, a od 19 sati nastavlja se plesnim programom za koji će biti zadužen DJ Pepi Jogarde.

„Pozdravljamo ovaj zajednički nastup naših vinara u Zagrebu i očekujem da će ovaj događaj potvrditi da su naši vinari krenuli krupnim koracima prema uspjehu u vinskom svijetu. Time doprinose ostvarenju naše težnje da Zadarsku županiju brendiramo kao eno-gastro destinaciju. Zagrebačko tržište svakako je zanimljivo našim proizvođačima i pružit ćemo im maksimalnu potporu i u budućim aktivnostima“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu najavio je još jedan važan za naše vinare. Naime, u utorak, 22. ožujka u Kneževoj palači će se održati prvo izdanje Dana vina i gastronomije Zadarske županije.

„Ovim događanjem Zadarska županija u suradnji s našom Turističkom zajednicom nastavlja snažnu inicijativu povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje s turizmom te stvaranja prepoznatljivosti lokalne eno-gastronomske ponude u vidu turističke ponude naše županije. To je zamišljeno kao svojevrsni B2B susret proizvođača i ugostitelja, s ciljem nastavka njihove zajedničke suradnje oko povećanja količine domaćih proizvoda i njihovog plasmana u ugostiteljskim objektima“, naglasio je Segarić.

Dvije najambicioznije grane u Županiji, turizam i gastronomija, povezani s već dobro uspostavljenom bazom turista koji posjećuju Županiju, a time predstavljaju snažne temelje za otključavanje regionalnog potencijala gastronomije u turizmu.

Pročitano 773 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA