Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Zadarski vinari se prvi put organizirano predstavljaju u Zagrebu

Posted On Petak, 18 ožujka 2022 14:29

Udruga vinara Zadarske županije predstavit će ovaj vikend u Zagrebu vina regije koja u posljednje vrijeme privlači sve više pozornosti, o čemu svjedoči i čak 17 osvojenih odličja na posljednjem prestižnom Decanterovom ocjenjivanju vina.

Prvi je to organizirani zajednički nastup zadarskih vinara u hrvatskoj metropoli, a svoje potencijale predstavit će zagrebačkim vinoljupcima u subotu, 19. ožujka u novom klubu Peti Kupe (Trnjanska cesta 5, kraj dvorane Lisinski) uz potporu Zadarske županije, Turističke zajednice Zadarske županije te Kluba zadarskih studenata u Zagrebu.

Ovaj novi prostor urbane kulture okupit će devet proizvođača vina iz zadarske regije - Kraljevske vinograde te vinarije Bora, Buljat, Fiolić, Karaba, Ker-Vin, Korlat (Badel 1862), MasVin i Škaulj.

Za potpuni gastronomski doživljaj bit će zadužen poznati zadarski kuhar Renato Kraljev koji će na licu mjesta pripremati delicije poput paškog baškotina sa skutom, kozicama i šparogama, mariniranih inćuna s artičokom ili sipe s kremom od slanutka.

Predstavljanje vinarija počinje u 13 sati, a od 19 sati nastavlja se plesnim programom za koji će biti zadužen DJ Pepi Jogarde.

„Pozdravljamo ovaj zajednički nastup naših vinara u Zagrebu i očekujem da će ovaj događaj potvrditi da su naši vinari krenuli krupnim koracima prema uspjehu u vinskom svijetu. Time doprinose ostvarenju naše težnje da Zadarsku županiju brendiramo kao eno-gastro destinaciju. Zagrebačko tržište svakako je zanimljivo našim proizvođačima i pružit ćemo im maksimalnu potporu i u budućim aktivnostima“, poručio je župan Božidar Longin.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu najavio je još jedan važan za naše vinare. Naime, u utorak, 22. ožujka u Kneževoj palači će se održati prvo izdanje Dana vina i gastronomije Zadarske županije.

„Ovim događanjem Zadarska županija u suradnji s našom Turističkom zajednicom nastavlja snažnu inicijativu povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje s turizmom te stvaranja prepoznatljivosti lokalne eno-gastronomske ponude u vidu turističke ponude naše županije. To je zamišljeno kao svojevrsni B2B susret proizvođača i ugostitelja, s ciljem nastavka njihove zajedničke suradnje oko povećanja količine domaćih proizvoda i njihovog plasmana u ugostiteljskim objektima“, naglasio je Segarić.

Dvije najambicioznije grane u Županiji, turizam i gastronomija, povezani s već dobro uspostavljenom bazom turista koji posjećuju Županiju, a time predstavljaju snažne temelje za otključavanje regionalnog potencijala gastronomije u turizmu.

Pročitano 734 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA