Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Studijski posjet diplomatskih misija Zadarskoj županiji

Posted On Ponedjeljak, 20 lipnja 2022 10:40

U suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Zadarska županija je organizirala dvodnevni posjet predstavnika diplomatskih misija akreditiranih u RH. U razdoblju od 14. do 15. lipnja 2022. sudionici su imali priliku upoznati se s razvojnim i gospodarskim potencijalima Zadarske županije. Ovom prilikom uvaženi gosti, većinom gospodarski savjetnici u veleposlanstvima te zamjenici veleposlanika, imali su priliku u Centru kreativne industrije, kroz prezentacije Razvojne agencije Zadarske županije i HGK Županijske komore Zadar upoznati najvažnije podatke o gospodarstvu i zemljopisnom položaju te najperspektivnijim sektorima gospodarstva, poput marikulture, trgovine, prerade ribljih proizvoda, agroturizmu i turističkim pokazateljima Zadarske županije.

Cilj ovog studijskog posjeta kojeg Zadarska županija organizira u suradnji sa Ministarstvom vanjskih i europskih poslova je predstaviti gospodarske potencijale naše županije te na taj način kroz sustav gospodarske diplomacije promovirati lokalno poduzetništvo i gospodarstvo te otvoriti mogućnost novih poslovnih  suradnji i širenja tržišta.

U program je, osim obilaska stare gradske jezgre Zadra i Nina, posjet Muzeju soli i Solani Nin, bio uključen obilazak Parka prirode Telaščica i sudjelovanje pri otvaranju Interpretacijsko-edukativnog centra Grpaščak, posjet tvrtkama Cromaris i Maraska te obilazak putničko-teretne i ribarske luke Gaženica.

Izaslanstvo diplomatskih misija iz Albanije, Azerbajdžana, Belgije, Bugarske, Danske, Iraka, Italije, Mađarske, Maroka, Norveške, Poljske, Španjolske, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ekonomskog fakulteta iz Zagreba je zahvalilo na dobroj organizaciji i sadržajnom programu studijskog posjeta za vrijeme kojeg su na brojna pitanja stranih gostiju odgovarali predstavnici Zadarske županije.

Pročitano 678 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA