Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Iz Zadarske županije upućen kamion humanitarne pomoći prema Ukrajini

Posted On Četvrtak, 23 lipnja 2022 12:14
Župan Božidar Longin se u Zadru sastao s veleposlanikom Ukrajine Nj.E. Vasilom Kiriličem na otvorenju Europskog prvenstva u mažoret sportu Župan Božidar Longin se u Zadru sastao s veleposlanikom Ukrajine Nj.E. Vasilom Kiriličem na otvorenju Europskog prvenstva u mažoret sportu

U suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar te osnovnim i srednjim školama na području Zadarske županije prikupljeno je 18 paleta humanitarne pomoći za Ukrajinu.

Akcija koju je pokrenula Zadarska županija u suradnji s Veleposlanstvom Republike Ukrajine u Hrvatskoj naišla je na velik odaziv, prvenstveno u školama, a sudjelovali su i gospodarstvenici te građani koji su u prostorije Udruge Bila Hrvatska donosili namirnice koje su najpotrebnije – vodu, konzerviranu hranu, tjesteninu, rižu i higijenske proizvode.

Humanitarna pomoć namijenjena je prvenstveno izbjeglicama iz Khersonske oblasti koju sa Zadarskom županijom povezuje dugogodišnje prijateljstvo, a dostavu do Ukrajine organizirat će njihovo Veleposlanstvo u RH.

„Zahvaljujemo od srca svima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju čime su naši sugrađani još jednom iskazali solidarnost s prijateljskim narodom Ukrajine. U svakodnevnom smo kontaktu s ukrajinskim Veleposlanstvom te ćemo im biti na raspolaganju i u budućem razdoblju za njihove aktivnosti“, poručio je župan Božidar Longin koji se jučer u Zadru sastao s veleposlanikom Ukrajine Nj.E. Vasilom Kiriličem, na otvorenju Europskog prvenstva u mažoret sportu.

Veleposlanik Kirilič je prilikom razgovora sa županom Longinom zahvalio stanovnicima Zadarske županije na podršci narodu Ukrajine i na svim oblicima pomoći koje pružaju ukrajinskim izbjeglicama. Jedan od idućih koraka suradnje bit će ljetovanje djece ukrajinskih branitelja na našem području koje će Veleposlanstvo organizirati u suradnji sa Zadarskom županijom i Gradom Zadrom.

Pročitano 973 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA