Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Ministar Piletić najavio nastavak programa Zaželi za zapošljavanje gerontodomaćica

Posted On Srijeda, 27 srpnja 2022 12:32
Ministar Piletić u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Longinom i suradnicima Ministar Piletić u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Longinom i suradnicima

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u utorak, 26. srpnja boravio je u radnom posjetu Zadarskoj županiji. Uz obilaske Doma Sv. Frane i Centra Mocire, u Domu Zadarske županije održao je radni sastanak sa županom Božidarom Longinom i suradnicima.

Župan Longin ga je upoznao s aktivnostima koje Županija provodi s ciljem potpore kako mladim obiteljima tako i stanovnicima treće životne dobi. Uskoro kreće novi program subvencije stambenih kredita za višečlane obitelji, a jedna od  županijskih mjera koja je posebno dobro prihvaćena jest subvencija za smještaj u privatnim Domovima za starije i nemoćne koja iznosi 800 kuna mjesečno. Uz to, u partnerstvu s općinama pripremljeni su projekti gradnje novih domova za skrb o starijim i nemoćnima u Poličniku, Preku i Sv. Filipu i Jakovu koji će se prijaviti za financiranje preko EU fondova.

Longin je kao jedan od najvažnijih projekata Zadarske županije istaknuo budući Centar za palijativnu skrb u Babindubu za čiju je izgradnju i opremanje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike osiguralo više od 7 milijuna kuna.

Ministar Piletić u čijoj su pratnji bili državni tajnici Marija Pletikosa, Margareta Mađerić i Dragan Jelić te državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, istaknuo je važnu ulogu Zadarske županije i Grada Zadra u ulaganjima, promicanju i provedbi socijalnih programa i usluga na zadarskom području. Najavio je kako će Ministarstvo i nadalje poticati širenje mreže socijalnih usluga, zapošljavanje teže zapošljivih skupina te voditi posebnu brigu i skrb o najanjivijim skupinama našeg društva.

Ministar je posjetio Dom za odrasle Sv. Frane te Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire i tom prilikom najavio daljnja ulaganja i podršku razvoju deinstitucionalizacije. Ujedno je istaknuo kako će se program Zaželi, za zapošljavanje gerontodomaćica koje vode brigu o starijim i nemoćnim osobama provoditi i dalje, najavivši dodjelu ugovora za korisnike s područja Zadarske županije kao i nastavak Programa i u novom financijskom razdoblju 2021.-2027.

Pročitano 1159 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA