Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Znanstvenoj knjižnici otvorena izložba Oluja '95.

Posted On Utorak, 02 kolovoza 2022 16:34
U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95 U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95

U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar otvorena je izložba Oluja '95, čime je i službeno započeo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na području Zadarske županije.

Prigodom 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja bit će izložen izbor fotografija i arhivske građe iz fonda Znanstvene knjižnice, uz sudjelovanje 112. brigade HV-a i 7. domobranske pukovnije Zadar. Izložba ostaje otvorena do 12. kolovoza, radnim danom od 10 do 12 sati.

Ovom prigodom obratili su se ratni zapovjednici 7. domobranske pukovnije i 112. brigade, prisjećajući se važnosti ratnih operacija koje su prethodile Oluji. 

Uz nazočnost članova udruga ratnih postrojbi i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnika Grada Zadra, v.d. ravnateljice Znanstvene knjižnice Marijane Senkić – Klapan i županijskog pročelnika za hrvatske branitelje Josipa Vidova, izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić. Podsjetio je kako su upravo sloboda i bezbrižna budućnost mladih generacija osigurane nesebičnom i predanom  borbom hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Važno je stalno podsjećati mlade generacije da sportska odličja vrhunskih sportaša, postignuti uspjesi i sloboda koju imamo su ostvareni upravo zahvaljujući generacijama hrvatskih branitelja koje vidimo na izloženim slikama. Sjetimo ih se razgledajući fotografije tog vremena i još jednom im zahvalimo na slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj“, naglasio je pročelnik Šimunić i pozvao sve nazočne na razgledanje ove zanimljive izložbe.

Pročitano 753 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA