Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen Dan Općine Poličnik

Posted On Ponedjeljak, 29 kolovoza 2022 08:13

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća oko 20 izaslanstava kod križa u dvorištu župne crkve sv. Nikole gdje je molitvu odrješenja predvodio župnik don Damir Juričin, otvaranjem 20 milijuna vrijednog poslovnog objekta Kelava d.o.o. u gospodarskoj zoni Murvica jug, tvrtke braće Stanka i Tomislava Kelave za ograde i ogradni sustav Betafence, te dodjelom godišnjih nagrada i svečanom sjednicom Općinskog vijeća pred brojnim  uzvanicima obilježena je  29-godišnjica Dana općine Poličnik i nebeskog zaštitnika Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja .

„Zavaljujući odlukama načelnika Davora Lončara kojem je ovo osmi mandat, i Općinskog vijeća od siromašne općine prije 29 godina, malog naselja na kraju grada, postali smo simbol uspješnosti u razvoju, ulaganjima i zapošljavanju, ne u našoj županiji već u cijeloj Lijepoj Našoj“ rekao je Darijo Buljat, predsjednik OV-a.

 

Općinski načelnik Davor Lončar sa čak 28 godina staža o učinjenom u proteklom razdoblju je rekao:

„Poličnik je u zadnjih 10 godina "narastao" za 230 stanovnika i sad u općini živi 4.700 stanovnika. Izgradili smo još jedan vrtić u kojima ukupno imamo oko 200 djece i nitko nije na čekanju. Boravak vrtićke djece sufinanciramo s 80%, sufinanciramo učenički prijevoz i svake godine od 50 do 70 studenata“.

Općina Poličnik poznata je kao općina u koju ljudi doseljavaju, u kojoj mlade obitelji ostaju, a sve zahvaljujući otvaranju radnih mjesta i stvaranja kvalitetnih uvjeta za život.

„Trenutno se gradi oko 100 obiteljskih kuća, većina su to mladi. I turistima je ovo područje sve primamljivije, a svojevrsni je Bingo da se nakon dugogodišnjih priželjkivanja gradi 50-ak milijuna kuna vrijedna nova 110kWh trafostanica“, dodao je Lončar istaknuvši i podatak kako je izgrađeno  sedam novih poslovnih subjekata, a u nadolazećoj godina gradit će se još šest novih.

Državni tajnik Šime Erlić rekao je kako je općina Poličnik jedan od hrvatskih primjera koja je najviše napravila iza Domovinskog rata jer je uz dobro vodstvo imala dobru suradnju sa županijom i Vladom.

„U ovdašnjim zonama je otvoreno 2.000 radnih mjesta te je ovo općina u kojoj postoji najveći interes mladih za život na ovim prostorima“, poručio je Erlić.

Župan Božidar Longin govorio je o županijskim ulaganjima u općini te  istaknuo podatak da je u protekloj godini isplaćena pomoć za 71 novorođeno dijete.

„Upravo se Općina Poličnik izdigla među najsnažnije nositelje aktivnosti vezanih uz uspostavu novih jezgri gospodarskih aktivnosti u Zadarskoj županiji i u mnogočemu postala primjer uspješne pripreme i provedbe plana razvoja poslovnih zona. Te aktivnosti Zadarska je županija pomagala od samog početka, a svakako da će i ubuduće pratiti programe općine vezane uz razvoj gospodarskih djelatnosti. Nadalje, županija je i ove godine dodjeljivala financijske potpore za razvoj poljoprivrede ovdašnjim poljoprivrednicima i poljoprivrednim gospodarstvima.“- istaknuo je Longin. 

U ime saborskih zastupnika obratio se Rade Šimičević, a u ime načelnika i gradonačelnika Tomislav Klarić, gradonačelnik Bakra.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u svom obraćanju posebno je istaknula lokalni uspjeh u povlačenju sredstava iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, najviše u zaobalju hrvatskog Jadrana kad je riječ o investicijama u preradu proizvoda ribarstva i akvakulture.

Najsvečaniji trenutak bio je dodjela čak 16 općinskih javnih priznanja. Općinsku nagradu dobili su: tvrtka Aluflexpack novi d.o.o.; Ante Zdrilić iz Ruplja za 51 davanje krvi; kuglač Niko Lulić iz Gornjeg Poličnika; Roko Strika za brončanu medalju na Prvenstvu Europe za kadete u hrvanju; sportski plesači David Kevrić iz Dračevca Ninskog i Mirta Barić iz Poličnika; mladi atletičar Jakov Bubić iz Briševa; plivač Šimun Zdrilić iz Briševa.

Općinske zahvalnice dobili su: Samantha Alić iz Gornjeg Poličnika, Laura Kovačević iz Poličnika, Lana Zdrilić iz Ruplja, Tamara Ukalović iz Suhovara, Zara Crnjak iz Murvice i Vita Savić iz Briševa (sve za odličan uspjeh u osmoškolskom obrazovanju); Lea Zdrilić iz Ruplja za odličan uspjeh u srednjoškolskom obrazovanju; Josip Rončević iz Briševa za odličan uspjeh pri studiranju na riječkom Fakultetu zdravstveni studija.

U kulturno-umjetničkom programu pored klape Koporan nastupili su plesački par, učenica Mirta Barić i učenik David Kevrić, te talentirani gitarist Borna Štulić.

Pročitano 1149 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA