Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilazak projekata u Općini Ražanac: Uređena plaža u Ljupču, kreću radovi na luci u Rtini

Posted On Četvrtak, 08 rujna 2022 13:00
Sredinom rujna pak, započet će 1,7 milijuna kuna vrijedni radovi na sanaciji luke u Rtini Sredinom rujna pak, započet će 1,7 milijuna kuna vrijedni radovi na sanaciji luke u Rtini

Župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Općinu Ražanac gdje u u pratnji načelnika Damira Jordana obišao više projekata koji se trenutno provode na području općine.

U Krnezi je dovršen projekt izmještanja autobusnog stajališta vrijedan pola milijuna kuna, dok se na županijskoj cesti u Radovinu postavlja novi nogostup, sve u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.  U Ljupču je dovršen projekt uređenja plaže Oseka vrijedan milijun kuna, dok je mjesto Ražanac dobilo novu tržnicu-ribarnicu vrijednu 2 milijuna kuna. Sredinom rujna pak, započet će 1,7 milijuna kuna vrijedni radovi na sanaciji luke u Rtini, a paralelno s tim Županijska lučka uprava Zadar priprema projektnu dokumentaciju za sanaciju i rekonstrukciju rive u Ražancu.

„Vidjeli smo da se na području Općine Ražanac događaju brojni projekti. Ovo područje razvija se vrlo dinamično, na čemu čestitam načelniku Jordanu i njegovim suradnicima. Zadarska županija i naše ustanove u okviru svojih mogućnosti nastojat će pratiti i buduće projekte na području općine s ciljem kvalitetnih uvjeta za život svih stanovnika“, istaknuo je župan dodavši da će Županija aktivno surađivati s Općinom na projektu proširenja škole u Ražancu i izgradnje školske sportske dvorane.

„Drago nam je da se župan sa suradnicima osobno uvjerio kako se na području naše općine provode brojni projekti. Oni su rezultat jedne kvalitetne sinergije općinske i županijske vlasti s Vladom RH, a aktivno koristimo i sredstva Europske unije“, kazao je načelnik Jordan koji je napomenuo kako je ovogodišnja turistička sezona i na području Ražanca bila vrlo uspješna.

Od ostalih strateških projekata u planu je izgradnja novog dječjeg vrtića u Radovinu, dok će se u dvorištu područne osnovne škole u Rtini postaviti moderno dječje igralište maritimne tematike, a dječje igralište dobit će i mjesto Ražanac.

„Općina Ražanac je dobila suglasnost Vlade RH na zaduženje kod HBOR-a za ESIF kredit u iznosu od 3.66 milijuna kuna za financiranje modernizacije javne rasvjete. Stare svjetiljke planiramo zamijeniti s 1126 novih visoko efikasnih LED svjetiljki koje doprinose zaštiti okoliša te povećavaju energetsku učinkovitost sustava“, najavio je načelnik Damir Jordan.

Pročitano 962 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA