Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Veleposlanik Mađarske u Zadarskoj županiji: Hrvatska je među najpopularnijim destinacijama za naše turiste

Posted On Četvrtak, 22 rujna 2022 12:29

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je NJ.E. Dr. Csabe Demcsáka, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Mađarske u Hrvatskoj, u pratnji zamjenice veleposlanika Zsófie Gyöngyös i Ádáma Nováka, atašea za europske poslove.

U Domu županije primio ih je župan Božidar Longin, u čijoj su pratnji bili Denis Ikić, predsjednik HGK - Županijske komore Zadar te županijski pročelnici Katarina Miletić, Ante Sjauš i Ivan Šimunić.

Veleposlanika Mađarske župan je izvijestio o gospodarskim, prirodnim, kulturnim i povijesnim podacima Zadarske županije te o razvojnim mogućnostima u sektorima energetike, turizma, marikulture i gospodarstva, s naglaskom na poticanje intenzivnijih aktivnosti u već uspostavljenoj međunarodnoj suradnji s partnerskom Baranjskom županijom iz Mađarske.

Župan je naveo i turističke pokazatelje o broju mađarskih turista koji su tijekom prošle godine ostvarili oko 500 tisuća noćenja, a brojke su u konstantnom porastu.

NJ.E. Demcsáka je zahvalio na korisnim podacima o Zadarskoj županiji  te istaknuo  želju da već uspostavljene dobre odnose s RH dodatno proširi i potakne sveučilišnu suradnju i otvori nove mogućnosti ulaganja i za mađarske poduzetnike na ovom, za njih izrazito atraktivnom području.

Otkako je Hrvatska pristupila jedinstvenom Europskom gospodarskom prostoru 2013. godine, postignut je stalni porast bilateralnih aktivnosti i suradnje te je istaknuo da Mađarska snažno podupire ulazak Republike Hrvatske u Schengenski granični režim. Obrambena i sigurnosna suradnja također su važni elementi mađarsko-hrvatskih odnosa, uz kulturnu razmjenu koja je također vrlo važan aspekt naše suradnje, kao i turizam jer se Hrvatska svake godine nalazi među najpopularnijim destinacijama za Mađare, zaključio je mađarski veleposlanik.

Pročitano 145 puta

Zadnje objave

listopada 01, 2022

Zadarska županija odobrila sredstva za sufinanciranje izgradnje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima

Na Javni poziv za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća na području…
Javna priznanja za 2022. godinu
rujna 29, 2022

Dan Općine Preko: Ugljanci dobili novouređeni društveni dom

Otvorenjem novoobnovljenog Društvenog doma, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i…
Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše, jedriličare Šimu i Mihovila Fantelu te hrvača Roka Striku
rujna 28, 2022

Primanje za brončane sportaše – braću Fantela i Roka Striku

Župan Božidar Longin u Domu županije upriličio je primanje za zadarske sportaše koji su…
rujna 27, 2022

Zadarska županija dodijelila 500 tisuća kuna potpora mikro poduzetnicima

Nakon provedenog javnog poziva, ukupno su 33 mikro poduzetnika s područja Zadarske…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA