Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Gaženici obilježen Dan hrvatske policije: Sigurnost je brend našeg turizma

Posted On Utorak, 27 rujna 2022 19:27
Uručena su priznanja najboljim policijskim službenicima u protekloj godini te onima koji su u proteklom razdoblju pomagali rad PU zadarske Uručena su priznanja najboljim policijskim službenicima u protekloj godini te onima koji su u proteklom razdoblju pomagali rad PU zadarske

Policijska uprava zadarska je u luci Gaženica organizirala proslavu Dana hrvatske policije i blagdana Svetog Mihovila.

Tom prigodom uručena su priznanja najboljim policijskim službenicima u protekloj godini te onima koji su u proteklom razdoblju pomagali rad PU zadarske.

Zahvalnicu za suradnju i potporu dobila je i Zadarska županija. Župan Božidar Longin u svom je obraćanju istaknuo da Zadarska županija s PU zadarskom ima kontinuiranu uspješnu i vrlo ugodnu suradnju te čine jednu veliku i skladnu zajednicu.

„Sigurnost je brend, ne samo Zadarske županije, već i cijele Hrvatske, a upravo vi ste oni koji toj činjenici daju svoj najveći doprinos. Turist, prije svega, želi sigurnu destinaciju, a mi to jesmo“, poručio je župan podsjetivši da su redarstvenici bili oni koji su činili prve hrvatske obrambene snage na samom početku Domovinskog rata.

„Suvremeno doba donosi niz drugačijih izazova, od zlouporabe opojnih droga, preko gospodarskog kriminala, do obiteljskog nasilja. Također, ne smijemo zaboraviti da naša županija graniči s Bosnom i Hercegovinom te je na migracijskoj ruti prema zapadnim zemljama što itekako otežava posao pogranične policije“, dodao je župan.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina naglasio je kako je planiranje i vođenje u segmentu sigurnosti sve kompleksnije, posebno u ovim po svijet, izuzetno nestabilnim vremenima.

„Sigurnosni izazovi u proteklom periodu koji su stajali ispred nas, kao rijetko prije; naglasak je na lipnju, srpnju i kolovozu, špici turističke sezone ove godine, razvukli su policijsku službu po raznim događajima, a svi su oni ponovno pokazali koliko je policija važan garant stabilnosti. Pravovremeno i učinkovito postupanje po rečenoj problematici u međunarodnim okvirima drži hrvatsku policiju na visokoj razini, pa se tako, s pravom Hrvatska ubraja u poželjnu turističku destinaciju čiji je brand upravo sigurnost“, rekao je Dražina.

Pročitano 570 puta

Zadnje objave

svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…
svibnja 10, 2024

Veleposlanica Rayes u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji: Hrvatska je dokazani partner SAD-a

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je nova veleposlanica Sjedinjenih…
svibnja 09, 2024

Župan i Kolega u obilasku: Radovi na hospiciju u Babindubu napreduju predviđenom dinamikom

Župan Božidar Longin u pratnji županijskog pročelnika za zdravstvo Marka Kolege obišao je…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA