Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kreće izgradnja Medicinske škole, plaće pomoćnika u nastavi rastu 20 posto

Posted On Petak, 11 studenoga 2022 14:26

U prijedlogu proračuna za 2023. godinu koji je trenutačno na javnom savjetovanju predviđena su sredstva za povećanje plaća pomoćnika u nastavi za 20 posto i to za sve pomoćnike, neovisno o izvoru financiranja.

U ovom trenutku za pomoćnike u nastavi Zadarske županije osigurano je 8.285.552,87 kuna, a plaće se financiraju iz europskih izvora, županijskog i državnog proračuna. U školama kojima je osnivač Zadarska županija ove godine rade ukupno 144 pomoćnika u nastavi.

„Zadarska županija aktivno vodi brigu od samih početaka provođenja projekta u školama te smo i prije nego što je osnovana Udruga pomoćnika u nastavi grada Zadra i Zadarske županije poticali pomoćnike u nastavi na aktivnosti kojim također ostvaruju i druga materijalna prava koje imaju zaposlenici u školama kao što su zdravstveni pregledi, prijevoz, božićnica, dar za djecu i regres“, istaknuo je pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Ivan Šimunić.

Uz to, Županija je potaknula Udrugu za Down sindrom Zadarske županije i Udrugu pomoćnika u nastavi Grada Zadra i Zadarske županije da se prijave na Javni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja za prijavu projekata udruga koje osiguravaju uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika u neposredan rad s učenicima s teškoćama u razvoju za ovu školsku godinu. Udruge su dobile sredstva ukupno u visini od 1.124.417,75 kuna za 20 pomoćnika u nastavi.

Za rad ovih dviju udruga u županijskom je proračunu planirano dodatnih 150.000,00 kuna za povećanje i njihovih plaća.

Od značajnijih aktivnosti u 2023. godini, očekuje se dovršetak radova na izgradnji automehatroničarske radionice Strukovne škole Vice Vlatkovića koja je financirana iz EU fondova, kao i izgradnja nove Medicinske škole u Zadru.

Nastavit će se financirati cjelokupni troškovi školovanja za deficitarna zanimanja, a pripremljena je i projektna dokumentacija za školske objekte koji bi se trebali financirati kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Trenutno je sedam važećih građevinskih dozvola, od čega ih je pet za izgradnju ili dogradnju školskih objekata te dvije za izgradnju sportskih dvorana za škole kojima je osnivač Zadarska županija. U županijskom proračunu predviđena su i dodatna ulaganja na građevinskim objektima osnovnih i srednjih škola.

Pročitano 861 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA