Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Izabran predstavnik Zadarske županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske

Posted On Utorak, 15 studenoga 2022 15:33

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije organizirao je izbor na kojem je Leon Raspović, učenik OŠ Sv. Filip i Jakov, izabran za predstavnika Zadarske županije Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske NVURH, a Marko Vulić iz Prirodoslovno-grafičke škole Zadar za njegovog zamjenika. Ova dvojica učenika će, kroz sljedeće dvije godine, u tom savjetodavnom tijelu Ministarstva znanosti i obrazovanja zastupati interese učenika osnovnih i srednjih učenika Zadarske županije.

Mogućnost sudjelovanja u spomenutu izboru imali su učenici svih osnovnih i srednjih škola s područja županije, a priliku kratkog predstavljanja i isticanja određenih ideja i programa iskoristilo je 40 učenika s područja Zadarske županije, s tim da je i ove godine nešto veći odaziv zabilježen kod učenika osnovnih škola.

Okupljeni roditelji, prijatelji, razrednici i ostali imali su priliku čuti odlične ideje, prijedloge i konkretna rješenja kako doskočiti problemima u nastavnom i obrazovnom procesu, ali i u školskim hodnicima i igralištima.

Neki učenici su svojih pet minuta iskoristili kako bi, umjesto na sebe i program, fokus stavili na škole i mjesta iz kojih dolaze.

Svi kandidati složili su se da u sklopu svog školovanja žele što više putovati i razmjenjivati svoja iskustva s vršnjacima u zemlji, ali i izvan granica naše države. Iskazali su interes za organizaciju humanitarnih, sportskih, kulturnih i društvenih zbivanja jer takav angažman smatraju vrlo značajnim za osobni razvoj, ali i, s obzirom da škola nije tek mjesto učenja i ocjenjivanja, za razvoj društva u cjelini.

Srednjoškolci su, uz pripremu mature, na ljestvici svojih problema visoko rangirali problem prijevoza do škole, a svi su bili suglasni u želji da ne žele školovanje obilježeno isključivo brigama oko male i velike mature.

Pokazavši vrlo zavidnu razinu poznavanja suvremenih znanja i vještina, učenici su dokazali kako su spremni vrlo brzo i kvalitetno iznijeti određene sadržaje čime su pomogli da izbore predstavnika Zadarske županije u Nacionalno vijeće učenika Republike Hrvatske obilježe odlučnost, kreativnost i snalažljivost te demokracija.

Pročitano 591 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA