Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

„Potrebitima za dar“-humanitarna akcija za Dječji vrtić Latica

Posted On Ponedjeljak, 05 prosinca 2022 13:06

U organizaciji Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara Zadar u subotu, 10. prosinca 2022. godine na Narodnom trgu u Zadru održat će se humanitarna akcija „Potrebitima za dar“, a prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću Latica.

Mi djelujem o već 27 godina, a 25 godina imali smo humanitarnu akciju „Vukovaru za dar“. Ove smo se godine odlučili imati humanitarnu akciju u našem gradu i odlučili smo da to bude DV Latica. Sretni smo da će to po prvi puta biti u našem gradu. Zadar je grad s dušom, a kažu da je duša bezvremenska istaknula je  sestra Milka Mohenski dugogodišnja članica Udruge.

Budući da smo se nedavno preselili u nove prostorije koje su predivno opremljene, odlučili smo se urediti i dječje igralište. Lijepo je što se ove godine HKUMT odlučila napraviti humanitarnu akciju za DV Latica, a mi ćemo sva sredstva usmjeriti u opremanje dvorišta“- rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića “Latica” Vesna Penjalov.

Kao partneri u ovu su humanitarnu udrugu uključeni i Grad Zadar i Županija, a pročelnik  županijskog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Josip Vidov istaknuo je kako godinama imaju odličan odnos s Udrugom, a tako će nastaviti i u budućnosti.

Dosadašnje hvale vrijedne akcije su bile fokusirane na Vukovar, pa na Petrinju, a evo ove godine su se odlučili za „povratak kući“. Osluškivali smo potrebe lokalne zajednice te smo zaključili kako ćemo ove godine pomoći DV Latica. S tim vrtićem imamo plodonosnu suradnju i tako ćemo nastaviti u budućnosti“ istaknuo je Vidov.

Uz prigodni glazbeni program na štandovima će se održati prodaja božićnih uradaka djece iz dječjih vrtića Sunce, Radost, Katoličkog te privatnih.

Sredstva se mogu donirati i uplatom na žiro račun akcije IBAN: HR5724070001500018085.

Pokrovitelj je Zadarska županija, a partneri Grad Zadar, TZ Grada Zadra, Tržnica Zadar d. o. o. i Prirodoslovno-grafička škola Zadar.

Pročitano 321 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA