Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Božićni susret župana Longina s nadbiskupima Puljićem i Zgrablićem

Posted On Četvrtak, 22 prosinca 2022 08:14

Tradicionalno povodom božićnih blagdana, župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića u Salonu Nadbiskupskog doma. U pratnji nadbiskupa Puljića bili su nadbiskup koadjutor mons. Milan Zgrablić te tajnik nadbiskupa don Mario Karadakić.

U srdačnom i otvorenom razgovoru izmijenili su mišljenja o aktualnim društvenim prilikama. Župan Longin naglasio je kako je godina na zalasku bila vrlo uspješna, pogotovo na planu gospodarstva i turizma. Istaknuo je kako je Zadarska županija ove godine ubilježila rekordnu brojku zaposlenih, da je turistička sezona bila vrlo uspješna, a diljem županije provode se projekti vrijedni gotovo 4 milijarde kuna.

„Županijski proračun za iduću godinu je razvojan, a istovremeno socijalan jer nastojimo provesti sve aktivnosti važne za naše stanovnike, od demografskih mjera pa do skrbi za stare i nemoćne“, poručio je župan.

Nadbiskup Puljić ocijenio je pozitivnim ulazak Hrvatske u Schengenski režim, jer se po njegovim riječima Hrvatska vraća u prostor kojem je je oduvijek pripadala. Također je istaknuo važnost zajedništva hrvatskog naroda kojemu smo svjedočili posljednjih dana tijekom nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

„Igrači i izbornik oduševili su nas kako igrom, tako i svojim zajedništvom, poniznošću i domobljubljem. Oni su prava sportska obitelj, što su i naveli kao svoj moto, a upravo je riječ obitelj ona koja je temelj zdravog društva“, rekao je tom prigodom nadbiskup Puljić.

Uz prigodne darove, župan Longin je nadbiskupu i suradnicima uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana i zaželio puno zdravlja u novoj 2023. godini.

Pročitano 641 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA