Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Poliklinici uređene i opremljene nove prostorije dječje psihijatrije vrijedne milijun kuna

Posted On Četvrtak, 12 siječnja 2023 09:15

Dječja i adolescentna psihijatrija, psihoterapijska ambulanta za odrasle kao i ambulanta za psihološku medicinu od sada rade u novouređenim prostorijama zadarske Poliklinike. Realizacijom ovoga projekta značajno su unaprijeđeni uvjeti rada, posebice s najmlađim pacijentima.

“Posebno nas veseli činjenica da ćemo našim najmlađim pacijentima, ali i svima ostalima, omogućiti primjerene uvjete liječenja u prostorima koji zadovoljavaju sve suvremene standarde medicine. Želimo vjerovati da će i takvo kvalitetno okruženje u pozitivnom smislu utjecati na ishode liječenja i zadovoljstva pacijenata”, naglasio je ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina dodajući da je u novouređeni prostor veličine oko 150 četvornih metara uloženo oko milijun kuna, a sredstva su osigurana od prodaje stare zgrade Zavoda za javno zdravstvo.

Zadovoljstvo novouređenim ambulantama nije krio župan Božidar Longin.

„Ovo ulaganje dio je sjajne priče koja je kroz dvije godine donijela našoj bolnici više od 50 milijuna kuna vrijedne investicije. Posebno smo ponosni na uređenje i opremanje zgrade Poliklinike koja je u ovih nekoliko godina postala uistinu ponos našeg zdravstvenog sustava te prostor koji je opremljen moderno i funkcionalno kako bi se i pacijenti, ali i osoblje što bolje osjećali“, poručio je župan dodavši da su spomenuta ulaganja potvrda kvalitetne komunikacije i suradnje lokalne, županijske i državne razine koja rezultira unapređenjem zdravstvene zaštite za sve naše građane.

„S ovim novim prostorijama dobili smo značajan napredak kako u liječenju djece tako i u psihoterapijskim postupcima, a i značajno će nam biti za psihologijsko testiranje“, rekao je voditelj Odjela psihijatrije dr. Boris Škifić.

Dodao je kako zadarska bolnica psihoterapiju odraslih pruža već dvadesetak godina, a u posljednjih pet godina intenzivirala se potreba za ambulantnim radom, posebice dječjeg psihijatra. S djecom trenutno radi primarijus Vera Klarić, a dr. Mario Jurjević je na specijalizaciji u Zagrebu.

“Njegovim povratkom značajno ćemo podići kvalitetu rada s djecom, jer ćemo imati jednog liječnika posvećenog samo njima”, dodao je Škifić dodavši da se u dječjoj i adolescentnoj psihoterapijskoj ambulanti mjesečno obavi 40 pregleda i 35 do 40 psihoterapija. Riječ je o specifičnim postupcima koji zahtijevaju veliki angažman liječnika i utrošak vremena. Od sada će se oni izvoditi u moderno uređenom prostoru u Poliklinici, odvojenom od ostalih psihijatrijskih ambulanti.

Pročitano 778 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA