Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Uručena godišnja priznanja povodom Dana grada Biograda

Posted On Subota, 14 siječnja 2023 14:01

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Biograda na Moru i blagdan nebeske zaštitnice svete Stošije. Tradicionalno su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima. Nagradu za životno djelo dobili su Luka Filipović i Marijo Pelicarić, a godišnju nagradu zaslužio je Luka Šangulin. Grb Grada Biograda uručen je nadbiskupu Želimiru Puljiću, Galini Čosić i Zoranu Popoviću, Mariji i Stanislavu Vlahoviću, Marku Miočeviću te posthumno Luki Škvoriću.

Svečanoj sjednici nazočili su brojni uzvanici, a gradonačelnik Ivan Knez najavio je nastavak rada na  kapitalnim projektima kojima će se podići standard života za sve građane Biograda.

„Zajedništvo je najvažnija osobina žitelja ovoga grada, kao i naših gostiju iz cijeloga svijeta. Zahvaljujem našim vrijednim gospodarstvenicima i poduzetnicima na trudu koji ulažu kako bi ovaj grad bio najbolje mjesto za život, a svim nagrađenima čestitam na njihovom jedinstvenom doprinosu razvoju našeg kraljevskog grada“, istaknuo je Knez.

Izaslanik predsjednika Vlade RH, novi ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić u svom je obraćanju naglasio kako je vidljivo da Biograd svaki dan raste te da je grad po mjeri obitelji.

„Provodi se paralelno velik broj projekta te grad uz pametna ulaganja i upravljanje EU sredstvima žiteljima nudi odlične uvjete za život“, poručio je Erlić.

Župan Božidar Longin naglasio je kako je suradnja lokalnih institucija i grada Biograda uvijek bila kvalitetna i plodonosna.

„Sinergija je izraz koji najbolje pokazuje suradnju koju ostvaruju Zadarska županija i Grad Biograd, a jednako tako i Vlada RH. Zajedničkim snagama rješavamo projekte od velike važnosti za kvalitetu života naših stanovnika“, kazao je župan dodavši da ga posebno veseli projekt nove trajektne i ribarske luke koja se projektira i puno će značiti za dodatan razvoj Biograda.

 

Pročitano 666 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA