Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Doručak s hrvatskih farmi u Zadru

Posted On Ponedjeljak, 20 ožujka 2017 09:48

U Zadru je danas organiziran Doručak  s hrvatskih farmi u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije. "Hrvatski su proizvodi ekstra kvalitete, zdravstveno su sigurni i najpovoljniji kada usporedimo cijenu i kvalitetu proizvoda", rekao je jutros ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u Zadru otvarajući "Doručak s hrvatskih farmi".

Na već tradicionalnoj manifestaciji koja je održana diljem Lijepe naše,  ponuđeni su  domaći poljoprivredni proizvodi s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Zadarsku županiju. „Hrvatska ima definitivno najbolju hranu na svijetu. Najbolja riba je ova ulovljena u Jadranskom moru. Najbolji med je onaj koji je došao iz Dalmatinske zagore, Slavonije ili iz Gorskog kotara. I definitivno najbolja jaja i meso su proizvedeni u Hrvatskoj. Ja samo želim da naši građani kupuju hrvatske proizvode i da postanu svjesni da svakom kupovinom hrvatskog poljoprivrednog proizvoda direktno potiču rast i razvoj hrvatske poljoprivrede, izjavio je ministar Tolušić na  zadarskom "Doručku s hrvatskih farmi".

Župan Stipe Zrilić  je podsjetio da smo lani imali više od 11 i pol milijuna turističkih noćenja što znači da smo imali i  toliko turističkih obroka. Spomenuo je i činjenicu da Zadarska županija kroz razne poticaje i aktivnosti već godinama pokušava  potaknuti naše poljoprivredne proizvođače na još bolji i kvalitetniji rad. „Sufinancirali smo sadni materijal, premije osiguranja, edukaciju za poljoprivrednike, također i kamate za poslovne kredite, a sada dajemo potpore temeljem Programa ruralnog razvoja.“, rekao je župan i dodao da Zadarska županija radi na  uspostavi Centra kompetencija za preradu ribe i voća Plavo-zelenog centra koji bi trebao djelovati kao regionalni centar i predstavljati poveznicu između javnog sektora, gospodarskog sektora i znanstvenih institucija s ciljem povećanju konkurentnosti prehrambeno prerađivačkog sektora na nacionalnom i međunarodnim tržištima.

„Također, radimo na uspostavi Poljoprivredno edukacijskog  centra u Zemuniku koji će pokazati kako se može baviti poljoprivredom na jedan moderan način. Imamo svoju Poljoprivrednu školu, a imali smo namjeru u Zemuniku napraviti i modernu poljoprivrednu školu.“, istaknuo je župan.
Ravnatelj HPA Zdravko Barać  predstavio je sustav dobrovoljnog označavanja mlijeka, mesa, jaja, meda, kruha i brašna oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno i Kruh hrvatskih polja.

Pročitano 927 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA