Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Županijski dani 2023. godine

Posted On Utorak, 14 ožujka 2023 15:10

13. Biciklijada „Od Branimira do Branimira“- 15. travnja 2023. godine

U  tijeku su  pripreme za održavanje Županijskih dana koji se odvijaju tijekom travnja i koji su bogati posebno sportskim događanjima. Uobičajeno, program Županijskih dana započinje  tradicionalnom i prepoznatljivom  biciklijadom  „Od Branimira do Branimira“, ove se godine održava 13. godinu za redom.

13.  biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se 15. travnja 2023. godine u trajanju od 11,00 do 13,00 sati .  Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.

Biciklijada koju je 2008. godine pokrenuo Tim za zdravlje Zadarske županije u cilju poticanja zdravog načina života, promovira zdrav način života, posebno u vremenu kada sve više i odraslih i djece provodi uz mobitele ili računala.

I ove godine glavni sponzor biciklijade je EVN Croatia plin. Kao svih dosadašnjih godina  sudionici  će na startu  dobiti majicu biciklijade  glavnog sponzora, a  u Ninu se bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim predvođen poznatim kuharom Renatom Kraljevim. Ove godine na meniju je čičvarda sa sipom!

Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom  na  manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana   koji nas izmamljuju češće vani.  Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti .

Ove godine prijave počinju 27. ožujka i trajat će do 14. travnja 2023., a svi zainteresirani  moći će  se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade bit će osiguran  siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta.

Prijavom na biciklijadu sudjelujete u nagradnoj igri izvlačenja brojeva, a glavna nagrada je bicikla našeg dugogodišnjeg sponzora Calimero sporta.

Calimero sport nam je i sponzor  ostalih  nagrada –  servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade.   Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri u izvlačenju brojeva.

Organizatori: Zadarska županija  i Grad Nin

Suorganizatori: Grad Zadar,  PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i  TZ Grada Nina .

Glavni Sponzor: EVN Croatia plin 

Sponzor glavne nagrade- bicikle, tehnička i servisna služba: Calimero Sport

Također, istovremeno s biciklijadom održat će se tradicionalno „1000 koraka kroz 1000 ulica“, akcija pješačenja u organizaciji Udruge za rekreaciju žena „Relax“ i Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ . Pješačenje počinje s Branimirove obale u 10  sati, a pješači se do Puntamike.   

Sudionici akcije pješačenja također, dobit će majicu glavnog sponzora EVN Croatia plina.        

                                                                            

                                                                            

Pročitano 1228 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA