Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Biogradska bolnica dobila donaciju gospodarstvenika za dva uređaja vrijedna više od 100 tisuća eura

Posted On Srijeda, 22 ožujka 2023 16:39

Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu na Moru osigurala je opremu vrijednu više od 100 tisuća eura koja je rezultat suradnje javnog sektora i gospodarskih subjekata. Naime, na inicijativu HGK – Županijske komore Zadar, gospodarstvenici iz Zadarske županije priključili su se akciji prikupljanja donacija za hidraulični mobilni operacijski stol i bronho-fiberskop s kojima će rad biogradske bolnice dobiti na dodatnoj kvaliteti. 

Tim je povodom u prostorijama bolnice izvršena primopredaja hidrauličnog mobilnog operacijskog stola, kojem su uz ravnatelja bolnice Matu Kutlešu sa suradnicima, nazočili župan Božidar Longin i predsjednik Upravnog vijeća bolnice Šime Mršić, predsjednik HGK – Županijske komore Zadar Denis Ikić te predstavnici tvrtki koje su se uključile u donatorsku akciju - Ilirije, Tankerske plovidbe, ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d. d, Bure d.o.o.  i Vrane d.o.o., a dodatnu financijsku pomoć za nabavu opreme osigurao je i Grad Biograd. Donacijama je prikupljen iznos od 66,5 tisuća eura temeljem sklopljenih ugovora, a preostala sredstva za uređaje osigurat će se iz decentraliziranih sredstava, najavio je ravnatelj Kutleša.

„Hidraulični mobilni operacijski stol, vrijedan 90.250,00 eura, s priključcima za ruke i noge svojom će funkcionalnošću olakšati rad tima za operaciju te skratiti i olakšati sam operacijski zahvat. To će u konačnici omogućiti brži i kvalitetniji oporavak pacijenta budući se povećava broj izvršenja operativnih zahvata. Što se tiče bronho-fiberskopa, u tijeku je postupak nabave s procijenjenom vrijednosti 14.362,73 eura kuna bez PDV-a, a riječ je o uređaju s kojim bi se olakšao rad i smanjila mogućnost komplikacija hospitaliziranih pacijenata“, najavio je Kutleša zahvalivši svima koji su se uključili u ovu donatorsku akciju, Županijskoj gospodarskoj komori koja ju je inicirala te Zadarskoj županiji koja kao osnivač kvalitetno prati rad Specijalne bolnice za ortopediju. 

„Ponosimo se našim zdravstvenim ustanovama u čiji rad i opremu konstantno ulažemo, posebice uz odličnu suradnju koju imamo s Ministarstvom zdravstva. Naravno da su potrebe u zdravstvu uvijek veće i zato je hvalevrijedno da se u nabavu opreme uključuju gospodarski subjekti koji se za te prigode uvijek rado odazovu. Zato zahvaljujem svima koji su i ovaj put nesebično pružili potporu kako bi pacijenti biogradske bolnice, ali i zdravstveno osoblje imali što bolje uvjete. Biogradska bolnica radi kvalitetno i radimo na tome da napravimo iskorak u zdravstvenom turizmu, odnosno da postane jedan renomirani rehabilitacijski centar“, poručio je župan Božidar Longin. 

Ravnatelj Kutleša je okupljene izvijestio o sve boljim rezultatima poslovanja biogradske bolnice. Tako je bolnica u prošloj godini za provedenu zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja uspjela ispostaviti račune u većem iznosu od ugovorenog limita od strane HZZO-a, što se godinama nije uspijevalo. Uz to, u 2022. godini obavljeno je1639 operativnih zahvata, što je rekord bolnice.

„Zbog smanjenog rada ortopedije kao elektivne djelatnosti u drugim zdravstvenim ustanovama u široj regiji povećao se broj pacijenata iz drugih županija. U 2022. godini bilježimo udio od 55,08 posto hospitaliziranih pacijenata iz drugih županija od čega najveći broj pacijenata iz tri preostale dalmatinske županije. U svrhu pružanja dostupnije zdravstvene skrbi pacijentima koji gravitiraju Splitu sklopljen je ugovor o poslovnoj suradnji s Domom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, koji osigurava prostor, a naša ustanova liječnike ortopede za potrebe pružanja specijalističkih i kontrolnih pregleda i to svaki ponedjeljak jednom tjedno“, dodao je Mate Kutleša.

Pročitano 1062 puta

Zadnje objave

ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…
ožujka 13, 2024

Rezultati Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u turizmu na području Zadarske županije za 2024. godinu

Dana 31. siječnja 2024. godine na službenoj mrežnoj stranici Zadarske županije Upravni…
ožujka 12, 2024

Postav izložbe Volim svoju županiju krasit će zidove Dnevnih bolnica u Zadru

Na ulazu u novu zgradu Dnevnih bolnica Opće bolnice Zadar otvorena je stalna izložba…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA