Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

Predstavljeni Županijski dani 2017

Posted On Petak, 31 ožujka 2017 09:33

U petak, 31. ožujka 2017. godine predstavljeni su ovogodišnji Županijski dani 2017. godine koji će trajati od 7.-30. travnja i tijekom kojih će se na području Zadarske županije, ali i izvan nje održati preko 75 događaja.

Kako je naglasio župan Stipe Zrilić i ovogodišnji program osmišljen je tako da se  predstave aktivnosti županijske samouprave i županijskih  ustanova, te da se obuhvate  što različitija područja djelovanja, što šire geografsko područje te da u programu budu događanja za sve dobne skupine.
„U Zadarskoj županiji 19 mjesta bit će uključena u program, pri čemu će se u Zadru odvijati nekih 60%. U programu tradicionalno imamo Biciklijadu Od Branimira do Branimira te projekt 1000 koraka kroz 1000 ulica, zatim učeničke smotre glazbenih i plesnih aktivnosti te tradicijske baštine, razna sportska natjecanja poput atletskog mitinga, noćne utrke, košarkaškog, odbojkaškog, rukometnog i šahovskog turnira, streljačkog natjecanja, kao i ribolova te dviju jedriličarskih regata. Značajno je istaknuti da smo uključili i aktivnosti osoba s invaliditetom pa će tako biti predstavljena košarka u invalidskim kolicima i šport gluhih osoba, a održat će se i tradicionalno ribolovno natjecanje osoba s invaliditetom na jezeru Vlačine.“
Tradicionalno u sklopu Županijskih dana je i festival cvijeća u Sv. Filipu i Jakovu te Dani masline. Naše Kazalište lutaka obići će 4 mjesta s predstavom Mali dinosaur, a u svojoj dvorani ugostit će projekciju talijanskog dokumentarnog filma Djevojke koje sanjanju more, snimanog na području naše županije. „Zanimljivo je napomenuti da ćemo na projekciju dovesti i korisnike domova za starije i nemoćne osobe kako bismo im unijeli malo vedrine u umirovljeničke dane. Kada govorimo o filmu, navest ću i program filmske pismenosti za učenike koji će se održati u Benkovcu i Obrovcu.“, istaknuo je župan Zrilić.

Lijepi događaji odvijat će se i u prostorima Narodnog muzeja Zadar. Nekoliko je zanimljivih izložbi, a Gradska loža udomit će i predstavljanje zanimljive knjige Jurice Gašpara o hrvatskim svjetionicima Legende svjetla.

Kroz nekoliko predavanja govorit će se o energentskoj učinkovitosti, u radionicama moći će se naučiti uglata glagoljica, bit će predstavljeno streličarstvo, a kroz pokazne vježbe Zavoda za hitnu medicinu saznat ćemo i kako pomoći u hitnom zbrinjavanju.
Župan  je naglasio kako u Županijskim danima ne zaboravljamo ni hrvatske branitelje koji su uključeni kroz projekt 26 krunica za 26 godina te izložbe udruge 84. gardijske bojne Termiti.

I ove godine nastavljamo s darivanjem žitelja Vukovarsko-srijemske županije povodom Dana Grada Vukovara Smotrom klapa Zadarske županije te izložbom Marije Šarić Ban Tragovi-izgubljena sjećanja.
Kako ove godine na Dan Županije, 16. travnja, proslavljamo blagdan Uskrsa, toga dana bit će održana samo sv. misa, i to u katedrali sv. Stošije u 11 sati.

O samom Danu Županije govorio je predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar.
„U proslavu Dan Županije uvest će nas 19. travnja nastup koručulanske Moreške koja će na Pozdravu Suncu u 19.30 izvesti Ples od boja.

U četvrtak, 20. travnja, u 9 sati položit ćemo vijence za sve koji su život dali za Domovinu na Gradskom groblju.
U 10 sati s Branimirove obale krenut će mimohod povijesnih postrojbi u kojem će sudjelovati Korčulani, vitezovi vranski, kliški uskoci, udruga Paška alka te posedarski knez sa svojom svitom. Proći će preko Narodnog trga, Kalelargom do Poljane Ivana Pavla II. pa zatim Kalelargom do Arsenala.
Na Narodnom trgu te ispred crkve sv. Marije, a zatim i ispred Arsenala odigrat će se prikazi viteških borbi što će, vjerujem biti, izuzetno zanimljivo našim građanima, ali i gostima.“, rekao je Lončar.

Svečana sjednica bit će  održana u 11 sati u Arsenalu. Tradicionalno na njoj će biti uručena županijska priznanja.

Pročitano 1051 puta

Zadnje objave

siječnja 07, 2021

Župan čestitao Božić episkopu Nikodimu i pravoslavnim vjernicima

Župan Božidar Longin uputio je božićnu čestitku episkopu dalmatinskom Nikodimu Kosoviću i…
prosinca 31, 2020

Županov posjet djelatnicima granične policije

Župan Božidar Longin i zamjenik župana Šime Mršić u pratnji načelnika Policijske uprave…
prosinca 24, 2020

Dodijeljene nagrade najboljim ribolovcima Zadarske županije

Tradicionalno proglašenje najboljih ribolovaca Zadarske županije koje već 16. godinu…
prosinca 24, 2020

Betlehemsko svjetlo u Zadarskoj županiji

Betlehemsko svjetlo mira stiglo je u Zadarsku županiju! Mladi izviđači iz Udruge izviđača…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA