Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Kalkulator bodova za upis u srednju školu

Posted On Četvrtak, 01 lipnja 2023 10:58

Jeste li znali da je kalkulator bodova najjednostavniji način da provjerite imate li dovoljno bodova za upis u željenu srednju školu? Uz to, ako i dalje niste sigurni koja je škola za vas najbolji izbor, pomoći će vam online predstavljanje škola. Oba alata su razvijena u suradnji srednja.hr i Hrvatske zajednice županija. Redovito ih ažuriramo, a kalkulator bodova smo sada osvježili pa tako možete doznati prosječne bodove potrebne za upis u škole u zadnjih šest godina.

Kalkulator bodova za upis u srednju školu pomaže vam preračunati prosjeke ocjena iz osnovne škole u bodove za upis srednje. Prošle je godine ostvario više od 538.600 posjeta, što pokazuje kako je ovaj alat pomogao tisućama učenika pri prelasku iz osnovne u srednju školu. Sada smo ga ažurirali informacijama s prošlogodišnjih upisa pa možete biti sigurni da je izračun kojeg dobijete točan.

Za izračun bodova trebat će vam svega nekoliko minuta. Nakon što odaberete željenu srednju školu i program kojeg želite upisati, ispod će vam se prikazati prosječan, kao i najmanji i najviši broj bodova s kojim se učenici upisivali u vaš željeni program unazad šest godina. Sve što trebate nakon toga jest unijeti svoje prosjeke ocjena, ukupne i za pojedinačne predmete koji su vam važni za upis.

Nakon što odaberete izračunaj, kalkulator će vam pokazati koji broj bodova ostvarujete. Vidjet ćete i ukupan broj kandidata koji je vaš smjer pokušao upisati prošle godine, kao i koliko ste uspješniji ili manje uspješni od njih. Ispod ćete vidjeti i druge škole u vašoj okolini u koje biste se s vašim uspjehom mogli upisati.

Kalkulatoru bodova pristupite ovdje.

Ovim projektom učenicima se želi olakšati upis u srednju školu, ali i potaknuti ih na ostvarivanje što boljih rezultata, rekao nam je Danijel Marušić, predsjednik Hrvatske zajednice županija, partnera ovog projekta.

– Kalkulator bodova je postao nezaobilazan alat za učenike osnovnih škola koji se pripremaju za upise u željene srednje škole jer se svake godine nadograđuje aktualnim podacima. Županije, kao osnivači velikog broja škola u Republici Hrvatskoj, kontinuirano potiču jednako dostupno i kvalitetno obrazovanje i ulažu u odgojno-obrazovni sustav kroz regionalnu, nacionalnu, ali i europsku razinu, rekao je Marušić.

Online predstavljanje škola drugi je alat kojeg smo razvili u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. On vam pomaže donijeti odluku o tome koja škola je za njih najbolji izbor tako što vam olakšava istraživanje. Na jednostavan način pretražite naš katalog škola po tipu škole ili gradu u kojem se nalazi, a možete i unijeti naziv škole koja vas zanima.

Doznat ćete o povijesti škole, njihove uvjete upisa, projekte u kojima su sudjelovali, izvannastavne aktivnosti koje nude učenicima i natjecanja na kojima su sudjelovali. Moći ćete pogledati i fotografije i video materijale škola.

U Hrvatskoj je u školskoj godini 2021/2022 bilo ukupno 40.161 učenika osmih razreda osnovne škole, prema podacima u Školskom e-Rudniku. Online predstavljanje škola prošle je godine posjećeno čak 56.688 puta što pokazuje da je riječ o alatu koji je učenicima zaista koristan. Pristupite mu ovdje.

 

Izvor: Hrvatska zajednica županija

Pročitano 1065 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA