Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Općina Pašman obilježila 30. obljetnicu utemeljenja

Posted On Utorak, 13 lipnja 2023 16:03

U Pašmanu je svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen Dan općine i blagdan njezinog nebeskog zaštitnika sv. Ante. Ujedno je obilježena i 30. obljetnica utemeljenja Općine Pašman.

Uz domaćine, sjednici su nazočili župan Božidar Longin i zamjenik Šime Vicković sa suradnicima, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Rade Šimičević te brojni drugi uzvanici.

Općinski načelnik Krešimir Ćosić u svojem se obraćanju osvrnuo na aktivnosti u proteklih godinu dana kao i na aktualne općinske projekte. Između ostalog, istaknuo je važnost informiranja stanovnika o aktualnim zbivanjima i projektima izgradnje komunalne infrastrukture te poseban naglasak stavio na pronatalitetnu politiku Općine, potporu udrugama i umirovljenicima, sve bolje turističke rezultate, kao i stabilan općinski proračun.

Župan Longin poručio je kako mu je uvijek zadovoljstvo doći na Pašman, otok koji ima prirodne potencijale za kvalitetan i održiv razvoj.

„Upravo je Pašman s nizom malih proizvođača koji nose oznaku Hrvatski otočni proizvod jedan od najvažnijih aduta u brendiranju naše županije kao eno-gastro destinacije. Na tome sustavno radimo, zajedno s našom Turističkom zajednicom, lokalnim proizvođačima i ugostiteljima, a sve s ciljem povezivanja lokalne poljoprivredne proizvodnje i ponude s turizmom. Već prošla godina značila je povratak gostiju, a ova turistička sezona će, uvjereni smo svi, biti još bolja. Tome će zasigurno veliki zamah dati ulazak Hrvatske u Eurozonu i Šengen“, ustvrdio je župan dodavši da je aktivan pristup jedini pouzdan način za pretvaranje ideja u projekte, a projekata u stvarnost.

„I u sljedećem programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, Zadarska županija bit će spremna. Naše razvojne agencije su na raspolaganju te sam uvjeren da ćemo, u sinergiji s našim gradovima i općinama te kroz nastavak vrlo kvalitetne suradnje s Vladom RH, uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju. Na Pašmanu je jedan od prioriteta izgradnja aglomeracije, odnosno nove mreže vodovoda i odvodnje, a upravo je značajan iznos u novoj financijskoj omotnici EU-a namijenjen za takve projekte koji su važni kako za razvoj turizma, ali i povećanje kvalitete života svih stanovnika“, istaknuo je Longin.

Na svečanoj sjednici uručena su i općinska priznanja. Nagradu Općine Pašman je dobila Milena Ćosić iz Dobropoljane za doprinos u području predškolskog odgoja i obrazovanja djece rane i predškolske dobi na području općine Pašman. Kulturno umjetničko društvo „Nevijana“ iz Neviđana dobilo je općinsku nagradu za očuvanje tradicijskog običaja “Neviska koleda” – zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske te promicanju i očuvanju kulturne baštine.

Zahvalnicu Općine Pašman za iznimni doprinos razvoja i promicanja Općine Pašman u području poljoprivrede dobila je Rozalinda Banić, nositeljica OPG-a iz Kraja, dok su Bartol Bobić i Jerko Kovačić, članovi HGSS-a Stanice Zadar, dobili zahvalnicu za osobit doprinos i pomoć zajednici na području općine Pašman.

Pročitano 372 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA