Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Župan primio nagrađene učenike

Posted On Petak, 16 lipnja 2023 16:38

U petak, 16. lipnja 2023. godine župan Božidar Longin primio je u dvorištu Doma Županije učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima i one koji su pozvani na državne smotre, i to iz onih natjecanja i smotri koja su evidentirana u katalogu natjecanja i smotri, odnosno vremeniku Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Hrvatskog školskog sportskog saveza.

„Pozvali smo vas ovdje kako bismo vam pokazali da vaši uspjesi nisu neprimijećeni. Hvala vam što ste uspjeli pronaći volju, vrijeme i motivaciju za dodatni rad i od srca vam čestitam na uspjesima koje ste postigli.

Kao župan ponosan sam na svaku mladu osobu iz naše županije koja pokaže da može više i bolje. Vaš trud dokazuje da se ne moramo bojati budućnosti jer ćemo ju predati vama.

Drage mentorice i mentori, premda su nam djeca u fokusu, svi itekako dobro znamo da njihovih uspjeha ne bi bilo bez vašega, prije svega prepoznavanja talenta, a zatim i vodstva; bez one smirene i sigurne ruke koja ih je vodila prema stjecanju novih znanja i vještina.“- rekao je u obraćanju župan Božidar Longin.

Među ovogodišnjim uspješnim učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, osim u nastavnim i strukovnim predmetima, tradicionalno je bilo i puno sportaša, a novost su dvije klape koje su osvojile 2. i 3. mjesto na natjecanju dječjih klapa. Drugu nagradu – srebrni grdelin u B kategoriji osvojila je klapa Feral čiji su članovi učenici Gimnazije Vladimira Nazora, Prirodoslovno-grafičke, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Osnovne škole Bartula Kašića, a koju vodi Iva Mustać-Klarić. 3. nagradu -brončani grdelin na istom natjecanju osvojila je klapa Riva u kojoj pjevaju učenici iz Gimnazija Vladimir Nazor i Franjo Petrić i Osnovne škole Šimuna Kožičića -Benje koju vodi Marija Vičević.

Pročitano 840 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA