Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

30. godišnjica Općine Pakoštane: Proseforu Došenu nagrada za životno djelo

Posted On Ponedjeljak, 31 srpnja 2023 17:31

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine Pakoštane i 30. obljetnica njezina utemeljenja.

Proslavi su, uz brojne uzvanike, nazočili i general Ante Gotovina, župan Božidar Longin, saborski zastupnici Nikolina Baradić i Rade Šimičević te državni tajnik Špiro Janović.

Župan Longin je u svojem obraćanju istaknuo da je Općina Pakoštane vrlo aktivna te suradnja s njom uvijek rezultira ostvarenjem kvalitetnih projekata.

„Kvalitetna komunalna infrastruktura temelj je svakom razvoju. U Općini Pakoštane veliko ulaganje upravo na tom području napravljeno je u izgradnji luke u uvali Dugovača vrijedne preko milijun eura koju je provela naša Županijska lučka uprava. Također, moram naglasiti i da je naša Županijska uprava za ceste uložila znatna sredstva u sanaciju ovdašnjih cesta, kao i izgradnju kolnika između mjesta Vrana i Radašinovci, ukupno preko 350 tisuća eura“, naglasio je župan dodavši da županija skrbi o ovdašnjoj, vrlo aktivnoj, osnovnoj školi u kojoj se malim Pakoštancima nudi i niz izvannastavnih aktivnosti.

„S Općinom Pakoštane imamo vrlo dobru suradnju, a uz značajnu potporu Vlade RH, nastojimo stvoriti što kvalitetnije uvjete za život svih naših stanovnika. Hrvatska je danas utjecajna članica Europske unije koja se razvija brže od europskog prosjeka, a vidljivi su i brojni benefiti našeg članstva, prvenstveno kroz projekte financirane iz EU fondova. I u sljedećem programskom razdoblju EU-a, u kojem je Hrvatskoj na raspolaganju gotovo 25 milijardi eura, Zadarska županija bit će spremna uspješno povući sredstva koja su nam na raspolaganju. Vama je naravno, jedan od prioriteta izgradnja aglomeracije, odnosno nove mreže vodovoda i odvodnje, a upravo je značajan iznos u novoj financijskoj omotnici EU-a namijenjen za takve projekte“, poručio je župan Longin.

Nagradu Općine Pakoštane za životno djelo zaslužio je profesor Božo Došen, a općinska priznanja dobili su Tomislav (Šime) Maksan, Karla Kalcina, Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Pakoštane, Kulturno umjetničko društvo sv. Ante iz Draga te međunarodno nagrađivani maslinari Ante Vulin, Vinko Lalin i Tomislav Ćudina iz Pakoštana.

Pročitano 516 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA