Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Preventivne aktivnosti iz projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ u Parku prirode Vransko jezero

Posted On Petak, 11 kolovoza 2023 21:07

Policijski službenici Policijske uprave zadarske i strani policijski službenici koji borave na području Policijske uprave zadarske u sklopu projekta Međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“ provodili su aktivnosti iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“.

Posjetitelje Parka prirode „Vransko jezero“ policijski službenici PU zadarske i strani policijski službenici iz Republike Mađarske, Poljske, Austrije, Italije i Kine upoznali su sa savjetima o samozaštitnom ponašanju. Prilikom susreta sa posjetiteljima Parka policijski službenici su podijelili brošure na jezicima država iz kojih dolaze.

Nositelj projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“ je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, a potporu daje Sveučilište u Zadru, općine, gradovi i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Ovom prilikom aktivnosti su podržali zamjenik načelnika Policijske uprave zadarske, načelnik Policijske postaje Biograd sa suradnicima iz Ureda načelnika PU – prevencija, Službe za javni red i sigurnost – koordinatori za strane policijske službenike, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Zadar i Postaje pomorske i aerodromske policije.

Aktivno se uključio i ravnatelj Parka prirode Vransko jezero sa svojim suradnicima i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Zadarske županije sa suradnicima.

Aktivnosti su se provodile na području Ornitološkog rezervata u blizini Infocentra Crkvine, zatim tijekom vožnje brodom na Vranskom jezeru i na području brda Kamenjak, a tijekom posjeta policijski službenici su obišli i Maškovića Han.

Cilj ovih preventivnih aktivnosti bio je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti kako bi smanjili mogućnost da postanu žrtvom kaznenog djela.Turisti su upozoreni na rizična ponašanja.

Također, su upoznati da se na brošurama osim savjeta nalaze i važni telefonski brojevi putem kojih se može zatražiti pomoć, ukoliko se kazneno djelo ipak dogodi.

Segment sigurnosti u turizmu jedan je od najznačajnijih elemenata koji svaku turističku destinaciju čini konkurentnijom i poželjnijom potencijalnom turistu čemu svakako doprinose i zajedničke aktivnosti policije i drugih subjekata u lokalnoj zajednici, a ovom prilikom partnerstvo u provođenju i organizaciji preventivnih aktivnosti pružio je Park prirode „Vransko jezero“ i Zadarska županija te Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije.

 

Izvor: https://zadarska-policija.gov.hr/vijesti/preventivne-aktivnosti-iz-projekta-sigurnost-u-turizmu-zadarske-zupanije-u-parku-prirode-vransko-jezero/12559

Pročitano 277 puta

Zadnje objave

rujna 25, 2023

Kulturno vijeće Zadarske županije je donijelo Kriterije za ocjenu kvalitete prijedloga programa javnih potreba u kulturu Zadarske županije

Na svojoj 10. sjednici održanoj 25. rujna 2023. Kulturno vijeće Zadarske županije je…
rujna 15, 2023

NAJAVA 14. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

14. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 21. rujna…
rujna 15, 2023

JAVNI POZIV za dodjelu potpora za poticanje IT poduzetništva na području Zadarske županije

Zadarska županija kao provoditelj Programa poticanja IT poduzetništva na području…
rujna 04, 2023

Povratak u školske klupe: Župan sa suradnicima posjetio škole u Obrovcu

Prvog dana nove školske godine župan Božidar Longin u pratnji zamjenika Šime Vickovića,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA