Image
Image

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 780

U Muzeju grada otvoren Art dizajn

Posted On Ponedjeljak, 03 travnja 2017 09:53

U organizaciji Zadarske županije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Muzeju grada Zadra otvorena je smotra učenika osnovnih i srednjih škola.
Ovogodišnja 16. Smotra Art dizajn uključena je u projekt “Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka” koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” Ukupan iznos projekta je 3.035.274,04 kn od čega je 2.000.000,00 kn sufinancirano iz ESF-a, a 1.035.274,04 kn sufinancira Zadarska županija.

Kako je jedan od ciljeva projekta upoznavanje učenika s različitostima osobnosti i ljudske prirode osoba s teškoćama i njihovog prihvaćanja u društvo kao ravnopravnih, ove godine je u projekt uključena Smotra Art dizajn kako bi učenici osnovnih i srednjih škola kroz svoje radove potaknuli na razumijevanje drukčijih gledišta, toleranciju, prihvaćanje različitosti.

Na smotri su sudjelovale 4 osnovne i 8 srednjih škola Zadarske županije, a izloženo je oko 80 učeničkih radova u različitim tehnikama i materijalima.
Izložba se može razgledati do 9. travnja 2017. godine.
U sklopu otvorenja održana je i modna revija radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna pod mentorstvom profesorica Sandre Bačić i Marijane Vukić Perović.

Art design otvorio je zamjenik župana Božidar Longin.

„Kažu ljudi da je od umjetnosti teško živjeti. No dodao bih da ne bi bilo lijepo ni živjeti BEZ umjetnosti. Ona življenju daje jednu dodanu vrijednost koja hrani dušu onih koji ju, recimo to tako, konzumiraju, a pruža neizmjerno zadovoljstvo onima koji ju stvaraju. Iskreno se nadam da su naši mladi umjetnici uživali stvarajući ova djela, a jednako tako da ćemo i mi uživati razgledavajući ih.
Hvala svima koji su sudjelovali na organizaciji ove izložbe te ju ovime proglašavam otvorenom i pozivam sve naše građane da prihvate izazov i upuste se u komunikaciju s ovim zanimljivim radovima.“, izjavio je Longin.

Pročitano 892 puta

Zadnje objave

kolovoza 03, 2020

Projekt PRIZEFISH - “Upravljanje eko-inovativnim lancima opskrbe u ribarstvu, kako bi se postigla dodana vrijednost jadranskih ribljih proizvoda”

U sklopu projekta PRIZEFISH (Piloting of eco-innovative fishery supply-chains to market…
srpnja 31, 2020

Župan čestitao Kurban-bajram

Župan Božidar Longin u povodu velikog islamskog blagdana, Kurban-bajrama, uputio je…
srpnja 24, 2020

Zadarskoj županiji i ove godine petica iz transparentnosti

Zadarska županija i ove godine je na samom vrhu transparentnosti, prema istraživanju…
srpnja 17, 2020

Završeni radovi na sanaciji luke Silba Žalić vrijedni deset milijuna kuna

Završeni su radovi na sanaciji rive i trajektnog pristaništa u luci Žalić na otoku Silbi,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA