Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U Ražancu obilježena 30. godišnjica utemeljenja općine: Priznanja bivšim načelnicima i predsjednicima Vijeća

Posted On Subota, 30 rujna 2023 09:30

U Ražancu je uoči blagdana nebeske zaštitnice Gospe od Ružarija svečano proslavljen Dan Općine.

Uz načelnika Općine Ražanac Damira Jordana i predsjednika Općinskog vijeća Petra Miočića okupljanjima su se obratili župan Božidar Longin, saborski zastupnik Rade Šimičević, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić i zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

Župan Longin u svojem je obraćanju naveo značaj komunalne infrastrukture jer ona je onaj fizički temelj nužan kao baza za dalji razvoj.

„Županija je na ovom području u prošloj i ovoj godini pomogla, kroz rad Županijske uprave za ceste, i uređenju nogostupa te autobusne stanice u Radovinu, kao i u uređenju plaža. Posebno je aktivna naša Županijska lučka uprava koja je dovršila radove na uređenju luke u Rtini u vrijednosti 240 tisuća eura, a u tijeku su radovi na sanaciji luke Porat u Ražancu vrijedni oko 850 tisuća eura. Svi se ti radovi izvode u sinergiji Općine, Županije i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture“, kazao je župan dodavši da se u proteklom razdoblju dosta radilo na unapređenju uvjeta u matičnoj te u područnoj školi u Radovinu.

!Značajno je istaknuti da broj učenika raste te da će biti potrebna nadogradnja postojeće školske zgrade, kao i izgradnja školske športske dvorane. Za obje te škole, u vrlo aktivnoj suradnji s općinom, već pripremamo projektnu dokumentaciju pa ćemo potom za izgradnju tražiti financijska sredstva iz EU fondova“, najavio je župan Longin.

Povodom 30. obljetnice osnutka Općine Ražanac, Grb općine dodijeljen je svim bivšim načelnicima i predsjednicima Općinskog vijeća. Godišnje nagrade uručene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ražanac, učiteljici OŠ Jurja Barkovića Lidiji Rudić, posthumno pok. Ljubomiru Tičku, dok su Grb Općine Ražanac dobile učenice osmog razreda O.Š. Jurja Barakovića Petra Jović i Mija Gruban, za uzorne uspjehe tijekom školovanja.

Pročitano 293 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA