Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U tijeku je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2023. godinu

Posted On Utorak, 03 listopada 2023 14:55

Zadarska županija se kroz godine  profilirala kao najribarskija hrvatska županija. Zahvaljujući investicijama u infrastrukturu i nove tehnologije, na najbolji mogući način može iskoristiti svoje prirodne blagodati i geografske potencijale za razvoj ribarstva i marikulture te poljoprivrede, i to posebice ekološke.

Zadarska županija stoga svake godine objavljuje  javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja ribarstva i marikulture, a do  25. studenog 2023. otvoren je javni poziv za dodjelu sredstava potpora iz područja marikulture za 2023. godinu.

Dodjela potpora odnosno provođenje i sufinanciranje projekata provodi se kroz razne mjere i aktivnosti.

Tako se potpora može dodijeliti fizičkim i pravnim osobama  iz ranga mikro poduzeća tj. onim tvrtkama koje imaju manje od 10 zaposlenih i godišnji promet manji od 2.000.000,00 eura, a koji su nositelji dozvole za akvakulturu na području Zadarske županije. Kroz potpore će se moći sufinancirati primjerice priprema projektne dokumentacije u marikulturi, potpore za razvoj marikulture što uključuje nabavu proizvedene dugotrajne imovine za obavljanje djelatnosti uzgoja akvatičnih organizama, projekte promidžbe i marketinške pripreme proizvoda marikulture, hidrografska izmjera područja na kojem se obavlja djelatnost marikulture, uvođenje sustava analiza opasnosti kontrolnih točaka u objekte uključene u uzgoj, stručnousavršavanje za stjecanje novih znanja i vještina za zanimanja u akvakulturi, organizaciju stručnih skupova, edukacija, radionica i znanstveno-istraživačkih projekata, organizaciju manifestacija i događaja čiji je cilj promidžba i trženje proizvoda marikulture te podizanja svijesti o njihovoj održivosti. Također,  program sufinanciranja uključuje  i potpore za ulazak u sustave zaštite naziva prehrambenih proizvoda.

Mjere 1. i 2. odnosno Potpore za pripremu projektne dokumentacije u marikulturi i Potpore za razvoj marikulture financirat će se do 50 % ukupnih dokumentiranih troškova, a najveći pojedinačni iznos je do 4.000 eura po pojedinačnoj mjeri.

Financiranje u Mjeri 3. je 100% i ograničeno je na 700 eura po korisniku.

Ukupni iznos potpora male vrijednosti koji je dodijeljen pojedinom korisniku ne smije priječi iznos od 30.000 eura tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine.

Sufinancirati se mogu troškovi nastali i plaćeni od 28. rujna 2022. do dana zatvaranja ovog javnog poziva.

Više informacija na: 

https://www.zadarska-zupanija.hr/natjecaji-i-javna-nabava/potpore-i-priznanja/aktivni-natjecaji

Pročitano 396 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA