Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image
Image

Potencijali luksuznog turizma u Zadarskoj županiji

Posted On Ponedjeljak, 09 listopada 2023 19:10

O potencijalima razvoja luksuznog turizma u Zadarskoj županiji raspravljalo se danas u Arsenalu na konferenciji koju je organizirao Zadarski list.

Brojni govornici, stručnjaci iz poduzetničkog i političkog sektora raspravljali su o potencijalima razvoja luksuznog turizma u našoj regiji, inovacijama kojima se kotač može okrenuti u korist posjetitelja veće kupovne moći, koji u destinaciji prosječno ostaju duže, troše više i putuju izvan same destinacije.

Na konferenciji su, uz ostale, sudjelovali državni tajnik za turizam Tonči Glavina, Božidar Longin i gradonačelnik Branko Dukić.

„Naši prirodni resursi su temelj privlačnosti Zadarske županije kao destinacije, osobito u kombinaciji s bogatom kulturno-povijesnom baštinom. Ono što je nužno stvoriti kao nadgradnju jesu smještajni kapaciteti što više kategorije te jednako tako što kvalitetnija gastronomska ponuda. U Zadarskoj županiji, nažalost, tek je četrdesetak kuća za odmor s pet zvjezdica, a i broj hotela je vrlo mali. To je ono što se mora promijeniti ukoliko želimo podići razinu našeg turističkog proizvoda u cjelini. Veseli me stoga, što vrlo dobro napreduje gradilište budućeg hotela Hyatt Maraska u Zadru, ali i najava koju smo čuli na Danu Općine Preko da uskoro kreće gradnja novog hotela u Preku koji će djelovati u sklopu grupacije Hilton“, istaknuo je u svojem obraćanju župan Božidar Longin dodavši da se do sada uz pojam luksuznog turizma kod nas najviše vezivala nautika, jer su upravo gosti koji su bili najbolji potrošači, nalazili u marinama.

„Nove prilike nude nam se svakako na polju gastronomije, zbog čega se i brendiramo kao eno-gastro destinacija, zatim kroz nastavak 'prodora' turizma u ruralni dio naše županije u kojem je sve više luksuznih kuća s bazenima, ali i u novim projektima poput budućeg home porta u Gaženici koji bi sa sobom svakako doveo turiste visoke platne moći“, kazao je župan.

Na panel raspravi sudjelovali su Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam i Službe za komunikacije i marketing pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Goran Ražnjević, predsjednik Uprave Ilirije d.d., Elizabeta Roža, Regional Marketing Lead SEE Falkensteiner Hotels & Residences, Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar, Dino Martinović, direktor marketinga Stanić Beverages d.o.o. i Josip Stulić, iz AWAZE europske turističke grupacije za najam privatnog smještaja.

Pročitano 445 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA