Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

U sustav primarne zdravstvene skrbi ušle pedijatrice Šitum Bušić i Tičić, šest ordinacija upisuje predškolsku djecu

Posted On Utorak, 10 listopada 2023 11:26

U Domu Zadarske županije održan je drugi sastanak s predstavnicima Građanske inicijative “Tko je moj liječnik?”, a na sastanku su uz župana Božidara Longina i pročelnika Marka Kolegu sudjelovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravstva.

Nakon radnog dijela sastanka, Maja Grgurić Srzentić u ime Građanske inicijative “Tko je moj liječnik?” istaknula je kako je zadovoljna odazivom, odnosno dolaskom na sastanak svih onih za koju su tražili da budu nazočni.

“U odnosu na prošli sastanak dobili smo više informacija. Zahvalni smo na trudu koji je uložen u međuvremenu. Moramo naglasiti da i dalje nemamo odgovore na pitanja koje uporno traže roditelji, a jedno od njih je kod koga se upisati ako trenutno nemaju pedijatra. Roditeljima je, nažalost, rečeno da mjesta više nema, međutim, odgovor HZZO-a danas je bio da svi moraju biti upisani i to je bio zapravo argument za sva naša daljnja postavljena pitanja, kod koga ići po uputnice, kome se javiti ukoliko možda nemamo potrebu ići na hitni prijem“, kazala je Grgurić Srzentić.

U sustav su nam ušle dvije pedijatrice. dr. Antonija Šitum Bušić i dr. Tereza Tičić. Na taj način pokrili smo izlazak iz mreže dr. Švorinić i dr. Mikecin. Imamo najavu da će dr. Bakmaz otići od 01. siječnja 2024. u mirovinu, a do tada ćemo osigurati još jednu pedijatricu. Nadam se da ćemo time imati riješen sustav koji će zadovoljavati potrebe. Ostaje nam za riješiti odlaske pedijatara koji će ići za dvije, odnosno tri godine u mirovinu, ali taj dio planiramo pokriti sa specijalizacijama kojih trenutno imamo četiri. Jedna pdijatrica bi trebala doći početkom iduće godine, jedna krajem 2025. i još jedno mjesto, za koje je ugovor potpisan prošle godine, trebala bi doći 2027. godine. Za još jedno mjesto, koje je trenutno nepopunjeno, kontinuirano će se raspisivati natječaj. Možda ne ide onako brzo kako bismo htjeli, ali ide u smjeru rješavanja“, poručio je Kolega te dodao nije lako i jednostavno nadoknaditi neplanirane i prijevremene odlaske iz mreže.

Također važna informacija sa sastanka jest da će svi roditelji koji trenutno nemaju izabranog liječnika imati osigurano cijepljenje, najavio je pročelnik za zdravstvo Marko Kolega.

„Cijepljenje će obavljati u Domu zdravlja dr. Antonija Šitum Bušić i dr. Damir Letinić te ugovorni privatnik dr. Ivica Glavan u svojoj ordinaciji. Napominjem da roditelji moraju na cijepljenje donijeti karton cijepljenja djeteta”, istaknuo je pročelnik Kolega koji još jednom poziva roditelje da što prije upišu svoju predškolsku djecu u ordinacije pedijatara, jer samo tako mogu ostvariti svoja zakonom zajamčena prava na zdravstvenu zaštitu.

Mjesta za upis trenutno neupisane djece do 7 godina starosti ima kod sljedećih pedijatara:

Dom zdravlja Zadarske županije:                 

  • dr. Damir Letinić
  • dr. Antonija Šitum Bušić

Ugovorne privatne ordinacije:

  • dr. Željko Čakarun
  • dr. Tereza Tičić
  • dr. Milena Bačić
  • dr. Dubravka Kordić

Procedura kod upisa djece u odabranog pedijatra je detaljno opisana na stranicama HZZO-a a i na portalu e-građani. Upis se nikako ne može raditi telefonskim putem već treba osobno donijeti tiskanicu na potpis odabranom pedijatru.

Pročitano 1657 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA