Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

30 godina Općine Škabrnja: Područje s velikom perspektivom

Posted On Srijeda, 18 listopada 2023 16:42

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na blagdan nebeskog zaštitnika sv. Luke obilježen je Dan Općine Škabrnja i 30. obljetnica njezina utemeljenja. Sjednicu, kojoj su nazočili brojni uzvanici i mještani, otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Ante Dražina nakon čega je prikazan prigodni film povodom 30 godina postojanja Općine Škabrnja.  
Općinski načelnik Ivan Škara u svojem je obraćanju zahvalio svima koji su dali doprinos u obnovi i razvoju mjesta Škabrnja i Prkos nakon teškog stradanja u Domovinskom ratu, a prije svega ljudima koji su dali živote za slobodu Hrvatske i svim hrvatskim braniteljima.
„Jedan od glavnih nam je ciljeva stvoriti bolje uvjete za život mještana svih generacija, a posebno da mlade ljude potaknemo na razmišljanje da je njihova budućnost upravo ovdje, u Škabrnji i Prkosu. Vjerujem da su projekti poput dogradnje Dječjeg vrtića i pokretanja jasličke skupine te zemljišta za mlade obitelji na Vlačinama, koje uz pomoć Vlade RH uspješno privodimo kraju, upravo ono što će nas približiti tom cilju“, rekao je Škara pa najavio i neke nove projekte.
„Značajna su i ulaganja u komunalnu infrastrukturu, izgradnju i popravak lokalnih prometnica, vjerujem i skorašnju rekonstrukciju oba ulaza u Škabrnju iz pravca Zadra, zatim novih igrališta u Škabrnji i Prkosu, kao i uređenje groblja sv. Luke, koje će nakon 20 godina uskoro napokon dobiti rasvjetu. A dva najveća infrastrukturna projekta, za koje se nadam da ćemo realizirati u skorašnje vrijeme, jesu dovršetak nove zgrade Općine zajedno sa Memorijalnim centrom, koja je nažalost predugo u statusu mirovanja te nogostup koji bi spojio dva mjesta naše Općine, Škabrnju i Prkos“, dodao je Škara.  
Škabrnja je danas Općina prosperiteta, razvoja i novih projekata, koji za cilj imaju poboljšanje kvalitete života svojih mještana, ustvrdio je u svojem obraćanju zamjenik župana Šime Vicković.
„Mogu istaknuti da Županija ima odličnu suradnju s općinskim vodstvom i pružamo potporu svim kvalitetnim razvojnim projektima općine. Naravno, u najvećoj mjeri skrbimo o onim područjima koja su naša zakonska obveza, a to su zdravstvo i školstvo te smo posebno ponosni na postignuća i razvoj ovdašnje osnovne škole. Vjerujem da će se kvalitetna suradnja nastaviti i u budućnosti na korist svih žitelja, a naše razvojne agencije stoje vam na raspolaganju za pomoć u pripremi i provedbi projekata koji se mogu financirati iz EU fondova“, poručio je Vicković koji je tom prigodom načelniku Ivanu Škari uručio Odluku Zadarske županije o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije prometnica i infrastrukturnih građevina u novoj stambenoj zoni Vlačine.
Okupljene je pozdravio i državni tajnik Josip Bilaver, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića čestitavši na 30. godišnjici postojanja Općine uz posebnu zahvalu svim dosadašnjim načelnicima i vijećnicima na njihovom doprinosu.
„Škabrnja je od stradalničkog mjesta izrasla u mjesto nade, mjesto koje je poželjno za život. Vrlo je važna kvalitetna suradnja lokalne vlasti s Vladom RH koja svojom odgovornom politikom ostvaruje nikad bolje rezultate. Od odlične poziciniranosti Hrvatske u vanjskoj politici, do gospodarstva u kojem usprskos svim izazovima ostvarujemo stabilne stope gospodarskog rasta, povećanja zaposlenosti i plaća. Uz aktivnu politiku suzbijanja inflacije unatoč energetskoj krizi koja se reflektira zbog agresije na Ukrajinu i bliskoistočnih konflikata, Vlada uspijeva uspješno realizirati cijeli niz velikih, strateških infrastrukturnih projekata. Jednako tako će podržati sve razvojne projekte na području Općine Škabrnja“, najavio je Bilaver.   
Povodom Dana općine uručena su i godišnja priznanja. Grb općine zaslužili su poznati zadarski liječnik, prof. emeritus Boris Dželalija te profesorica Snježana Matić koja je proteklih 28 godina podučavala djecu u OŠ Vladimir Nazor. Godišnje nagrade dobili su MNK Škabrnja i Sportski klub potezanja užeta Škabrnja za doprinos razvoju sporta te učenici koji su ostvarili izvrstan uspjeh i zapažene rezultate na školskim natjecanjima u znanju – Marko Kardum, Marija Škara i Filip Ivković.   
Uoči same svečane sjednice, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održana je Sveta misa te su položeni vijenci kraj spomen obilježja na mjesnom groblju Sv. Luke.

Pročitano 423 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA