Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Položeni vijenci uoči blagana Svih svetih

Posted On Utorak, 31 listopada 2023 13:45

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana te u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće pred središnji križ Gradskoga groblja u Zadru.

Vijence i  svijeće položili su izaslanstva udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MUP-a, MORH-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, Zadarske županije, Grada Zadra te predstavnici političkih stranaka.

Izaslanstvo Zadarske županije predvodio je župan Božidar Longin koji je istaknuo kako je blagdan Svih svetih i Dušni dan razdoblje kada se na poseban način prisjećamo dragih osoba koji više nisu s nama, ali i vrijeme kada se s posebnim pijetetom i suosjećanjem prisjećamo svih koji su dali svoje živote za Domovinu kako bismo danas mogli živjeti u slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj.

“Svaki put kada se približava ovo vrijeme, osjećamo posebnu emociju i sjećanje na one koji su nas napustili.  Odlazak voljene osobe je neizmjerna tuga, ali je važno da se sjetimo svih lijepih trenutaka koje smo proveli s njima. Neka nam ova prigoda bude podsjetnik da izražavamo ljubav i brigu prema svojim bližnjima dok su još s nama, jer nikada ne znamo kada će nas napustiti. Neka nam ovi dani donesu utjehu i nadu te nas podsjete na važnost ljubavi, obitelji i zajedništva”, poručio je župan Longin.

Pročitano 658 puta

Zadnje objave

srpnja 17, 2024

Rezultati Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu

Na temelju provedenog Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih…
srpnja 08, 2024

Nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu

Iznimno nam je drago što putem Javnog poziva za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače…
srpnja 05, 2024

Započeo projekt „Central - BIC“

Kick-off sastanakom započeo je projekt Central - BIC_ Central Europe Biodiversity…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA