Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Zavodu za hitnu medicinu isporučena četiri nova sanitetska vozila

Posted On Četvrtak, 09 studenoga 2023 15:50

Prije nekoliko dana u Zadar su stigla nova četiri vozila koja će Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije koristiti za potrebe sanitetskog prijevoza. Ukupno je tijekom 2023. godine pristiglo sedam novih kombi vozila za hitnu pomoć i sanitet, a već krajem tekućeg mjeseca očekuje se dolazak dodatna četiri vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine koja su naručena temeljem Okvirnog sporazuma o javnoj nabavi medicinskih automobila sklopljenog u ožujku 2023. godine.

Tim povodom, nova vozila su razgledali župan Božidar Longin i pročelnik za zdravstvo Marko Kolega u pratnji ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivane Šimić i njezinih suradnika.

„Kontinuirano radimo na obnovi voznog parka, jer je uz vrijedne i stručne ljude koje imamo u službi saniteta i hitne potrebno imati adekvatnu opremu i vozila. Svjesni smo da vozila hitne i saniteta zbog velikog opterećenja posebice tijekom ljetnih mjeseci, ali i zbog velike površine naše županije prođu dosta kilometara na godišnjoj razini te ćemo nastaviti pružati podršku Zavodu za hitnu medicinu u nabavci novih vozila. Problem nerijetko predstavlja i činjenica da se za dostavu vozila čeka više od 12 mjeseci nakon narudžbe, jer ih nema gotovih na tržištu“, ustvrdio je župan Longin.

U veljači 2024. godine trebala bi stići i posljednja četiri vozila predviđena postojećim Okvirnim sporazumom, od čega će dva vozila biti korištena za sanitetski prijevoz, a dva za izvanbolničku hitnu medicinu.

U međuvremenu, Županijska skupština Zadarske županije na sjednici u rujnu 2023. godine odobrila je nabavu dodatnih 15 vozila od kojih će osam biti za potrebe izvanbolničke hitne medicine, a sedam vozila za potrebe sanitetskog prijevoza. Prva isporuka temeljem novog Okvirnog sporazuma za koji je u tijeku rok za dostavu ponuda planirana je za kraj 2024. godine.

“Ovom nabavkom vozila, Zavod za hitnu medicinu bit će opremljen s najmanje dva vozila za potrebe izvanbolničke hitne medicine u svim ispostavama na području Zadarske županije, dok će se službi saniteta osigurati adekvatni uvjeti rada”, najavila je ravnateljica Zavoda za hitnu medicine Ivana Šimić.

U Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije objedinjene su dvije mobilne medicinske službe (hitna medicina i sanitetski prijevoz) te je nabava i obnavljanje vozila kontinuirana zadaća kojoj se daje posebna pozornost. Osobito je opterećena služba saniteta koja sa svojim 21 timom svakodnevno prelazi stotine kilometara i koja je sastavni dio nacionalne sanitetske službe od 397 timova u mreži javne zdravstvene službe.

Pročitano 248 puta

Zadnje objave

studenoga 29, 2023

Program kreditiranja privatnih iznajmljivača na području Zadarske županije

Zadarska županija je prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih…
studenoga 28, 2023

NAJAVA 15. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

15. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 5. prosinca…
studenoga 27, 2023

Primanje za Nevešćanina i Perića: Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu…
studenoga 22, 2023

ODRŽAVANJE OBVEZNIH EDUKACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE U SKLOPU POLJOPRIVREDNOG SAJMA CROAGRO 2023. UZ BESPLATAN ULAZ NA SAJAM

U terminu od 30.11. do 03.12.2023. na Zagrebačkom velesajmu održat će se CROAGRO,…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA