Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Strukovna škola Vice Vlatkovića provedbom EU projekata potvrdila status centra kompetentnosti

Posted On Četvrtak, 07 prosinca 2023 17:12

Održana je završna konferencija dvaju EU projekata čiji je nositelj bila Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar - "Bolji uvjeti za učenje kroz rad" – unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića – regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva, i "Budi spreman i kompetentan!"

Projekti su usmjereni na unapređenje obrazovnog sustava i infrastrukture škola, čime je škola potvrdila svoj status regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva.

Ciljevi ovih projekata bili su mnogostruki - od unapređenja infrastrukture škole, preko poboljšanja organizacijskih sposobnosti, do uspostave sustava kvalitete i unapređenja kompetencija nastavnika. Poseban naglasak stavljen je na učenje temeljeno na radu, koje je ključno za usklađivanje obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada.

„Provedba je bila uspješna, na što mogu samo reći da od jedne od naših najboljih srednjih škola i nismo očekivali ništa drugačije. Najvrjedniji, pak, rezultat ovih projekata svakako jest unapređenje strukovnog obrazovanja čime se doprinosi usklađivanju obrazovnog sustava s potrebama tržišta rada, a što je, u konačnici, najbolje ulaganje u gospodarski snažnu budućnost Zadarske županije“, istaknuo je tom prigodom zamjenik župana Šime Vicković.

Ravnatelj škole, Tihomir Tomčić, izrazio je ponos zbog uspješnog završetka projekata unatoč svim izazovima pandemije tijekom provođenja.

"Prije tri pol godine smo krenuli u projekt u jednom vrlo neizvjesnom razdoblju. Izrazito smo ponosni što smo uz pomoć svih uključenih u projekte izvršili projekt do kraja. Ovakvi projekti od velikog su značajni za naše učenike, profesore i gospodarstvo. Učenici koji iziđu iz škole bit će u potpunosti spremni za tržište rada", poručio je ravnatelj zahvalivši svim partnerima na projektima, Agenciji Zadra Nova koja je pružila tehničku pomoć te Zadarskoj županiji kao osnivaču škole koja je financijski pomogla provođenje projekata.

Projekt „Bolji uvjeti za učenje kroz rad" - Unaprjeđenje infrastrukture Strukovne škole Vice Vlatkovića - regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva se provodi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 3.971.656,98 € uz 100% EU financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projekt „Budi spreman i kompetentan!" provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 4.471.853,76 € uz 100% EU financiranje kroz Europski socijalni fond.

Agencija ZADRA NOVA je u suradnji s prijaviteljem i partnerima pripremila je i prijavila projekte te je sudjelovala i u njihovoj provedbi. Angažman Agencije na ovim projektima omogućio je projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pročitano 283 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA