Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Održan sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina

Posted On Srijeda, 20 prosinca 2023 07:52

Sastanak Vlade RH sa županima i predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj te Hrvatske zajednice općina održan je  u Virovitici.  
Na sastanku je bilo riječi o  o Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske,  financijskoj potpori jedinicama područne (regionalne) samouprave
za podizanje kvalitete obrazovanja kao i o industrijskoj tranziciji Hrvatske u kontekstu jačanja regionalnog gospodarstva.
 
Na  sastanku je premijer Andrej Plenković kazao je kako se  inflacija smanjuje, a udio javnog duga BDP-a iznosi 60,7 posto te dodao kako postoji visok stupanj povjerenja u državne financije i to na temelju ulaganja građana u državne obveznice i mogućnost da građani, po prvi puta,  ulažu i u  trezorske zapise.
 
Premijer je kazao i kako je topa zaposlenosti porasla sa 63 posto na 71 posto, a mirovine su povećane za 192 eura, dok su ovogodišnji pokazatelji u turizmu, odnosno, prihod od stranih turista koji je prešao 400 milijuna eura,  izjednačeni s onima iz rekordne 2019. godine.
Govoreći o potrebama Zadarske županije u izgradnji osnovnih škola i sportskih dvorana, župan Božidar Longin izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s resornim ministarstvom i Vladom RH.
“Do sada smo dobili suglasnosti za nadogradnju dviju naših škola, osnovne škole u Sukošanu i osnovne škole u Biogradu na Moru te smo sada u postupku prijave na NPOO”, istaknuo je župan dodavši da očekujemo i ostale suglasnosti za preostale prijavljene školske objekte koji se planiraju prijaviti za financiranje kroz Nacionalni fond oporavka i otpornosti.
Komentirajući novi Zakon o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH župan Longin je najavio da će Zadarska županija u narednom razdoblju pripremiti sve preduvjete kako bi što spremnije dočekala primjenu novog zakona i povećanje obima posla, jer će dio ovlasti upravljanja državnim nekretninama preuzeti županije.

Pročitano 245 puta

Zadnje objave

travnja 16, 2024

Objavljen JAVNI POZIV za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava potpora iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja za 2024. godinu

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove Zadarske županije objavio je Javni…
ožujka 29, 2024

Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i EU fondove organizirao je Završnu konferenciju projekta SAFE

Dana 20. ožujka 2024. godine održana je online završna konferencija projekta SAFE u…
ožujka 18, 2024

Pozivnica za ONLINE FINAL EVENT u sklopu projekta SAFE

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine u 11 sati Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo i…
ožujka 18, 2024

Na jednom mjestu predstavljeni projekti županijskih škola

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, u suradnju s…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA