Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Kreće izbor za najboljeg mladog poljoprivrednika za 2024. godinu

Posted On Utorak, 16 siječnja 2024 12:34

Hrvatska će devetu godinu zaredom birati svojeg najboljeg mladog poljoprivrednika, u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice ovog projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčane Glavak i Jutarnjeg lista.

Naime, od 10. siječnja do 10. veljače 2024. na taj se izbor mogu prijaviti mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice u dobi do 40 godina koji su nositelji OPG-a te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022. Na nagradni natječaj poljoprivrednici se mogu prijaviti s projektima koji su tijekom 2022. i 2023. bili završeni ili su bili u provedbi.

Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti.

“Iz godine u godinu mlade poljoprivrednice i poljoprivrednici razvijaju svoje projekte i unaprjeđuju poljoprivredu, pronalazeći u njoj smisao i poticaj za rad. Njihov odabir pozitivno utječe na cijelo društvo osiguravajući proizvodnju hrane i opstanak ruralnih područja. U tome partnersku podršku mogu pronaći u Vladi Republike Hrvatske, odnosno resornom Ministarstvu poljoprivrede, te Europskoj uniji koja je u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici poseban fokus stavila i na mlade u poljoprivredi. Ponosna sam što se proteklih godina Hrvatska uspjela pozicionirati kao jedna od predvodnica inovacija u poljoprivredi što dokazuje plasman naših predstavnika na EU razini gdje smo imali dva viceprvaka! Vjerujem da je to najbolja pozivnica mladim poljoprivrednicama i poljoprivrednicima da se prijave na natječaj te pokažu kako svojim inovacijama provode zelenu i digitalnu tranziciju u praksi”, izjavila je Sunčana Glavak.

Za pobjednike, kao i sve sudionike, osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik bit će nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani s 2000 eura, dok će trećeplasirani dobiti nagradu od 1000 eura. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljima bit će u travnju u Zagrebu, a za 20 najboljih poljoprivrednika eurozastupnica Sunčana Glavak osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Pravila natječaja dostupna su na internetskoj stranici www.suncanaglavak.eu, a prijaviti se možete OVDJE.

Pročitano 257 puta

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA