Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili Zadarsku županiju

Posted On Ponedjeljak, 03 lipnja 2024 15:00

Župan Božidar Longin  primio je polaznike 26.naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ u sklopu njihovog studijskog putovanja u Dalmaciju. Na prijemu je sudjelovalo 13 polaznika 26.naraštaja  Ratne škole, a osim visokih časnika iz Oružanih snaga Republike Hrvatske, prijemu su prisustvovali i visoki časnici iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Njemačke, kao i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Hrvatskog Sabora i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Županu je na prijemu zahvalio načelnik škole brigadir  Nenad Samardžić  i  naveo kako polaznici   u okviru redovnog Plana i programa izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ imaju i  studijsko putovanje s nastavnim posjetima.

Ovom prigodom župan Božidar Longin upoznao ih je sa sadašnjim trenutkom i strukturi gospodarstva na našem području kao i razvojnim potencijalima naše županije.

U ime Grada Zadra goste je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za odgoj i za školstvo Joso Nekić.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

Poseban naglasak u Ratnoj školi se daje razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

Ratna škola je počela s radom 1. prosinca 1998. S razvojem okolnosti i uključivanjem zaposlenika drugih tijela državne uprave Republike Hrvatske (MUP, MVEP, Hrvatske vatrogasne zajednice) te pripadnika stranih obrambenih sustava, poprima međuresorni i međunarodni karakter.

Polaznici Ratne škole moraju zadovoljiti visoke kriterije, pogotovo ako se uzme u obzir da je završena četvrta razina slijedno-rastuće časničke izobrazbe - strategijska izobrazba jedan od uvjeta za promaknuće u čin generala/admirala.

Ispunjavanjem temeljnog cilja izobrazbe, kroz provedbu zadaća, polaznici Ratne škole osposobljeni su da nakon što diplomiraju budu spremni preuzeti dužnosti na najvišim razinama u sustavu obrane i nacionalne sigurnosti te stječu kompetencije za preuzimanje visokih zapovjednih i stožernih dužnosti, kako u nacionalnim tako i međunarodnim strukturama.

U sklopu   posjeta predavanje na temu „Zadar i Zadarska županija u Domovinskom ratu“ održao je general pukovnik Mladen Fuzul, zapovjednik Zapovjedništva za potporu HV-a.

Pročitano 169 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA