Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Obilježen dan Općine Privlaka

Posted On Petak, 14 lipnja 2024 21:08

Svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježen je Dan općine Privlaka i blagdan njenog zaštitnika sv. Vida. Svečanost je održana u novoj zgradi OKD “Artić” koja je svečano otvorena neposredno prije sjednice.

Poželjevši dobrodošlicu gostima sjednicu je otvorio  predsjednik Općinskog vijeća Nikica Begonja koji je vijećnicima Općinskog vijeća  zahvalio na predanom radu dok je

načelnik općine Gašpar Begonja izvijestio  o učinjenom u proteklom razdoblju te budućim planovima.

Uz ostalo naveo je kako tamošnje komunalno poduzeće „Artić“  postoji  20 godina te da su do otvaranja nove zgrade bili  u najmu prostora te zahvalio  direktoru i njegovim djelatnicima koji su bili cijelo vrijeme prisutni pri izgradnji objekta.

„Drugi značajan projekt je projekt stoljeća – Aglomeracija, koji je trenutno u završnoj fazi. Svi smo proživjeli teško razdoblje kad je cijelo mjesto bilo raskopano, a sad se čeka samo taj dio uređenja mjesta i evo početkom rujna puštanje u probni rad uređaja za pročišćavanje otpadnih voda“, kazao je načelnik Begonja i naveo još niz gotovih projekta, ali i onih u pripremi.

„Radi se i na nastavku izgradnje projektne dokumentacije za uređenje uvale Batalaža kao i djela obale pored lučice u centru sela.“, dodao je .

Župan Božidar Longin u svom je govoru posebno istaknuo važnost kontinuiteta vlasti :

„Uvijek mi je drago doći u ovu vrlo dinamičnu općinu, koja je primjer toga što znači u jednoj općini, gradu, županiji i državi, politička stabilnost i kontinuitet. Zato je ova općina najbolji primjer kako se prije radilo, a kako se sad radi. Načelnik si je dao truda i zato ovo mjesto napreduje, baš kao i naša županija. Aktivan pristup jedini je pouzdan način za pretvaranje ideja u projekte, a projekte u stvarnost. Sinergija je ključna za razvoj te će lokalna samouprava uvijek imati našu potporu za sve svoje kvalitetne razvojne projekte.”- naveo je župan.

Uz saborsku zastupnicu Nikolinu Baradić svečanosti je nazočio i  ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić koji je rekao:

„Ovo je jedna uređena, kvalitetna općina koja pruža zadovoljstvo svim onima koji je posjete, a vjerujem i kako pruža zadovoljstvo svima onima koji tu žive, kako mladima tako i ostalom stanovništvu ovom kraja. To je ono što je važno, to je ono čemu općine služe i na tome čestitam svim koji su svojim trudom i zalaganjem uspjeli učiniti sve ovo.“

Tome je dodao da općina poput ove na najbolji mogući način pokazuje koliko su one važne:

„Da nema općina ne bi bilo ni ujednačenog razvoja. Važno je da općine rade, da funkcioniraju, da se vidi da su snažne, bitne i važne kako bi se razvijali svi krajevi Hrvatske, što je u konačnici i politika naše Vlade, kako bi se svima pružila razvojna prilika, da se nikog ne ostavi po strani i za to se koriste europska sredstva i proračuni.“- naveo je ministar Erlić.

Općinska priznanja dodijeljena su zaslužnim pojedincima i udrugama:

Branko Mustać nagrađen je  za nesebičan rad u očuvanju okoliša općine Privlaka, udruga Šijavoga za promicanje tradicijskih vrijednosti i običaja Privlake, DDK Privlaka za humanitaran rad i promicanje darivanja krvi u općini i Društvo športske rekreacije Tintilinić za doprinos u sportskom odgoju djece u Privlaci.

Pročitano 170 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA