Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano obilježen Dan općine Pašman

Posted On Subota, 15 lipnja 2024 12:16

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u športskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima obilježen je Dan općine Pašman i blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ante.

Uz obraćanja predsjednika Općinskog vijeća Šime Jureška i načelnika Krešimira Ćosića koji su se osvrnuli na aktualne razvojne projekte na području općine, nazočne su pozdravili i ravnatelj uprave za otoke u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dominik Paparić te zamjenik župana Šime Vicković.

„Užitak je doći u općinu u kojoj se danas vrlo aktivno radi, općinu svake godine privlači sve veći broj turista nudeći im cjelovit odmor; od kupanja i sunčanja, preko raznih kulturno-zabavnih programa do vrhunske gastronomije. Ipak, oslanjati se samo na prirodne ljepote i ugodnu klimu nije dovoljno. Potrebno je i dalje ulagati u poboljšanje ponude, osobito u podizanje kvalitete smještaja, ali i razne sadržaje koji se gostima mogu ponuditi. Prvi i najvažniji korak, naravno, kvalitetna je komunalna infrastruktura. Lokalna samouprava svjesna je važnosti ulaganja u infrastrukturu, a Županija je uvijek na pomoći za sve dobre projekte“, poručio je zamjenik Vicković istaknuvši da se trenutno u Zadarskoj županiji provode projekti vrijedni više od 600 milijuna eura. Od niza projekata vodno-komunalne infrastrukture, dječjih  vrtića, škola, luka, prometnica… Grade se i hospicij u Babindubu, Poljoprivredno-edukacijski centar u Zemuniku, sklonište za napuštene životinje, a modernizira se i proširuje Zračna luka Zadar.

„Naravno, za ostvarenje svih tih projekata morate imati snažnog partnera, a mi ga imamo u Vladi RH koja je uvijek podrška u našim projektima. Hrvatska je danas utjecajna članica EU-a koja se razvija brže od europskog prosjeka, uz ostalo i zbog uspješnog korištenja sredstava iz EU fondova. U ovom programskom razdoblju prvi ćemo puta imati i posebnu alokaciju za otoke, a od 150 milijuna eura koliko je osigurano, 25,6 milijuna namijenjeno je otocima Zadarske županije“, kazao je Vicković dodavši da se među 7 najviše ocijenjenih projekata predviđenih za financiranje nalazi i Projekt OTPORAN ARHIPELAG, nositelja Općine Pašman.

Općinska priznanja zaslužili su: ŠRD Račina - Ždrelac za promicanje športskog ribolova i doprinosa zajednici; Šime Kuštera iz Kraja za osobit doprinos i pomoć zajednici kroz rad u Općini Pašman, KUD Bokolje - Dobropoljana za očuvanje tradicijskog običaja i očuvanje kulturne baštine Općine Pašman te Eko grupa OŠ Vladimir Nazor - Neviđane za doprinos u području ekologije, očuvanju okoliša i obrazovanju mladih.

Pročitano 97 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA