Image
Image

en gb

 

Adresa:

Božidara Petranovića 8, 23000 Zadar

Telefon:

023/350-350 (Centrala)

Službena email adresa:

zupanija@zadarska-zupanija.hr

Image

Svečano podijeljena priznanja Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije za projekt “Most mogućnosti u Zadarskoj županiji”

Posted On Ponedjeljak, 17 lipnja 2024 16:37

U Domu  Zadarske županije  priređen je prijem za sudionike u projektu “Most mogućnosti u Zadarskoj županiji” . Tom prigodom  za taj su  projekt  svečano  podijeljena priznanja Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije .  Riječ je o projektu koji su realizirali Odjel za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela Županijskog suda u Zadru, Gimnazija Vladimira Nazora i Prirodoslovno-grafička škola.

Učenici Prirodoslovno-grafičke škole Matej Nimac, Ivan Segarić i Enola Brižić   izradili  su dokumentarni film "Most mogućnosti u Zadarskoj županiji" - 'The bridge of possibilities in Zadar County' za međunarodnu konferenciju Victim Support Europe  'The bridge over  troubled water'  koja se održala u Zagrebu u svibnju ove godine, a učenice Gimnazije Vladimira Nazora  Nika Marina, Aurora Lisica i Antonija Knežević  bile su  zadužene za transkript dokumentarnog filma i prijevod na engleski jezik.

Zahvalnice su dodjeljene ravnateljicama škola koje su sudjelovale u projektu Anamariji Ivković I Sandri Šango, volonterki odjela za podršku žrtvama i svjedocima Gabrijeli Filipović te Dragani Marini, voditeljici Odjela za podršku žrtvama I svjedocima Županijskog suda u Zadru.

Priznanja je uz župana Božidara Longina uručila državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Vedrana Šimundža Nikolić, a nazočnima je o samom projektu  govorila ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole Anamarija Ivković.

“Most mogućnosti u Zadarskoj županiji” gledateljima dočarava životnu borbu žrtve kaznenog djela teškog obiteljskog nasilja od prijave kaznenog djela do okončanja kaznenog postupka, oblike pomoći i podrške koje je dobila od Odjela i drugih ustanova, službi i nevladinih organizacija u Zadarskoj županiji. U filmu također sudjeluju i predstavnici ministarstva, ustanova, službi i nevladinih organizacija koji svojim izjavama na razumljiv način pojašnjavaju kako i na koji način konkretno pomažu žrtvama nasilja, te koliko je važna međuresorna suradnja kako bi žrtva ostvarila sva svoja zakonom utvrđena prava.

Film će svojim prikazivanjem  u školama, tijelima i ustanovama  i šire biti korišten za educiranje i senzibiliziranje šire javnosti o dostupnim oblicima pomoći žrtvama nasilja. Film će se također koristiti za edukaciju volontera u Odjelu za podršku žrtvama i svjedocima koje provodimo zajedno sa Služnom za podršku žrtvama i svjedocima Ministarstva pravosuđa i uprave.

Na prijemu je bio nazočan i  predsjednik Županijskog suda u Zadru Željko Đerđ, predstavnici  Odjela za podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela, predstavnici  Prirodoslovno-grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, PU zadarske te udruga Duga i Zvonimir.

Pročitano 122 puta

Zadnje objave

lipnja 21, 2024

NAJAVA 18. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

18. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 27. lipnja 2024.…
lipnja 19, 2024

Odluka o dodjeli potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području Zadarske županije za 2024. godinu

U cilju očuvanju i razvoja tradicijskih, umjetničkih i deficitarnih obrta na području…
svibnja 16, 2024

NAJAVA 17. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije

17. sjednica Županijske skupštine Zadarske županije održat će se dana 23. svibnja 2024.…
svibnja 15, 2024

Posjet šefa delegacije vlade Katalonije Zadarskoj županiji

U radnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je Eric Hauck, šef delegacije Vlade…

IZJAVA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI I SIGURNOSTI OSOBNIH PODATAKA